România, învinsă de Olanda, în meciul amical de pe Arena Naţională. Reacţia lui Contra, după prima înfrângere în noul mandat

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, de reprezentativa similară a Olandei, într-o partidă amicală. Scorul final: 0-3.

4970 afișări
Imaginea articolului România, învinsă de Olanda, în meciul amical de pe Arena Naţională. Reacţia lui Contra, după prima înfrângere în noul mandat

România - Olanda, scor 0-3, în meciul amical, de pe Arena Naţională. Contra, prima înfrângere în mandatul la naţională

Selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, crede că diferenţa mare de scor din meciul amical cu Olanda, scor 0-3, a fost provocată şi de faptul că a trimis în teren mai mulţi jucători de rezervă şi se arată încrezător în viitorul primei reprezentative.

"Chiar dacă astăzi am pierdut, eu zic că diferenţa nu a fost atât de mare şi văd o naţională pe drumul cel bun. Sper să continuăm cu rezultate bune. Olanda rămâne o echipă cu jucători redutabili, care poate să bată orice echipă. Are jucători ca Depay, Strootman sau Blind, care joacă la echipe mari", a declarat Contra, la Pro-X.

TITLURILE ZILEI

Tehnicianul în vârstă de 41 de ani a explicat şi jocul echipei naţionale: "Am făcut nişte greşeli foarte mari în a doua repriză, am permis echipei Olandei foarte uşor să ajungă şi să centreze. Noi am avut şuturi la poartă, dar nu le-am concretizat. De asta sunt meciurile amicale, vreau să îmi fac o părere cât mai bună despre jucătorii care se află în circuitul echipei naţionale, să ştiu pe cine mă bazez.

În prima repriză a fost un joc echilibrat. În a doua repriză, golul luat foarte repede ne-a dat planurile peste cap şi apoi a venit şi al doilea gol. Noi am încercat, am vrut, am avut ocazii, dar nu am reuşit să trimitem mingea în poartă. Mi-am asumat riscul de a băga şi alţi jucători, puteam să joc cu aceeaşi echipă din meciul cu Turcia".

Au marcat: Memphis Depay 47', Ryan Babel 56', Luuk de Jong 81'.

0-1: Berghuis trimite în careu, Moţi deviază cu capul, iar mingea ajunge la Memphis Depay, care înscrie cu capul la colţul scurt.

0-2: Berghuis pătrunde în flancul drept, de unde trimite în careu pentru Babel, iar experimentatul atacant marchează din apropiere.

0-3: De Jong profită de o nouă greşeală comisă de defensiva României şi înscrie al treilea gol al partidei.

România: Pantilimon - Hanca (Torje 63'), Chiricheş, Moţi, Ganea - Chipciu, Hoban (Pintilii 75'), Bicfalvi (Alibec 67'), F. Tănase (Grozav 63') - Budescu (N. Stanciu 46'), Ţucudean (F. Andone 46'). Selecţioner: Cosmin Contra.

Olanda: Cillessen - Veltman, De Ligt, Van Dijk, Ake - Propper (van Ginkel 62'), Blind (Promes 87'), Strootman (Vilhena 78') - Berghuis (van de Beek 83'), Babel (de Jong 62'), Depay (Sneijder 62'). Selecţioner: Dick Advocaat.

Fundaşul Mihai Bălaşa s-a accidentat la încălzire, iar locul său în echipă a fost luat de Sergiu Hanca.

Cartonaşe galbene: Bicfalvi 50'/Veltman 39'.

Arbitru: Christos Nicolaides; arbitri asistenţi: Sotiris Viktoros, Aristides Christou (toţi din Cipru); arbitru de rezervă: Sebastian Colţescu (Craiova).

Stadion: Arena Naţională, Bucureşti.

LIVE BLOG pe PROSPORT.RO

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici