România nu îi permite schioarei Ana Monica Caill să meargă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Federaţia sfidează TAS

Schioarea Ania Monica Caill nu se află pe lista pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, pentru a reprezenta România.

4755 afișări
Imaginea articolului România nu îi permite schioarei Ana Monica Caill să meargă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Federaţia sfidează TAS

Într-o postare pe Facebook, sportiva reclamă, din nou, faptul că a fost batjocorită de federaţia de specialitate.

„Nu sunt pe lista pentru Olimpiada de la Beijing.

Am făcut tot ce era posibil să fiu inclusă pe listă, fiind de departe cea mai bună româncă.

Am depus o cerere la tribunalul de arbitraj sportiv din Lausanne (TAS), sperând să îmi găsesc dreptatea.

Din păcate şi din mare surprindere, federaţia româna de schi biatlon nu recunoaşte competenta lor, cererea mea fiind respinsă tocmai din motivul ăsta, pentru că statulul lor nu permite.

Aşa ca FRSB nu m-a adăugat pe lista de preinscrieri pentru Olimpiadă şi a decis să facă un trial pentru sportivi aflaţi pe această listă.

Tin sa reamintesc ca sportivi aflati pe lista nu au nici un criteriu de calificare international, au numai punctajul minim care le permite sa ocupe acel loc de natiune care exista pentru tariile mici.

Eu sunt singura realmente calificata, datorita performantelor mele care m-au projectat in top 100 mondial.

Eu nu am fost pe lista extinsa, asadar nu am avut voie sa particip la acest trial

....

Sunt tristă, dar mai ales dezamăgită de tot sistemul din România.

...

Legat de Ministerul Sportului şi de Comitetul Olimpic Roman, i-am pus la cunosţiinţă legat de toate rezultatele, dar nu au făcut nimic”.

Rezumat:

Eu sunt calificată, aş fi participat la 4 probe, particip constant în Cupa Mondiala şi ajung în mod regular la 4 secunde de câştigătoare la evenimentele majore.

Sportiva aleasă de federaţie nu este calificată, are dreptul de participare doar la două probe, nu are nici o experienţă în Cupa Mondială şi ajunge la 22 de secunde de câştigătoare.

Insist pe faptul că nu am nimic personal cu sportiva. Acestea sunt doar fapte. Dacă faptele nu vă plac, atunci vă rog sa le schimbaţi. Consider că trebuie să respectăm sportul nostru atât de frumos”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici