România - Rusia, scor 22-17, în grupa D a Campionatului European de Handbal din Suedia

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat, miercuri, scor 22-17 (11-9), meciul cu Rusia, al doilea din grupa D a Campionatului European din Suedia. Narcisa Lecuşanu, fostă componentă a naţionalei feminine de handbal şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal, după victoria României împotriva Rusiei în grupa D a Campionatului European din Suedia, că jucătoarele au făcut un meci excepţional în apărare şi în atac.

4074 afișări
Imaginea articolului România - Rusia, scor 22-17, în grupa D a Campionatului European de Handbal din Suedia

Handbal: România - Rusia, scor 22-17, în grupa D a Campionatului European din Suedia (Imagine: Mediafax Foto)

"Un meci extraordinar făcut de fetele noastre atât în atac, cât şi în apărare. Denisa Dedu a făcut un meci fantastic, a fost ziua ei, a închis poarta. Am avut o echipă care a mers foarte bine şi în atac. Degeaba apăra Denisa dacă noi nu reauşeam să dăm goluri. Eliza Buceschi a fost foarte bună, mai ales de la 7 metri.

Avem multe jucătoare bune, de la echipe care joacă în cupele europene. Este foarte importantă această experienţă la echipa naţională. Melinda Geiger a făcut foarte bine rost de culoare pentru noi, a fost mai uşor. Am fost puţin cam slabi pe extreme, nu au fost mingi. Cristina a înscris aproape de fiecare dată. Rusia va rămâne o putere. Cu Croaţia eu cred că fetele trebuie să câştige, nu cred că intră în calcul o urmă de îndoială. Toată lumea prezentă la acest European este puţin în transformare faţă de competiţia anterioară. Aşa că avem şanse să ajungem în fazele finale", a spus Narcisa Lecuşanu pentru Televiziunea Română.

Elevele pregătite de Martin Ambros au început bine meciul, cu portarul Denisa Dedu în formă, şi au condus, scor 7-2. În primele zece minute, Dedu a apărat opt din zece aruncări ale rusoaicelor. România a intrat cu avantaj de două goluri la pauză, însă a fost egalată de Rusia în primele două minute ale reprizei secunde. Apoi, meciul a intrat într-o perioadă de mai bine de 12 minute în care niciuna dintre echipe nu a marcat.

În final, România s-a desprins pe tabelă şi a învins la cinci goluri diferenţă datorită intervenţiilor salvatoare ale Denisei Dedu, care a terminat partida cu 22 de aruncări apărate din 39, procentaj 56%. Cele mai bune marcatoare ale României au fost Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, cu câte şapte goluri. De partea cealaltă, Postnova a reuşit patru goluri, urmată de Dmitrieva şi Viakhyreva, cu trei reuşite.

România: Dedu, Ungureanu – portari; Udriştoiu, Szucs, Geiger, Pintea, Buceschi, Neagu, Florica, Laslo, Iuganu, Zamfir, Manea, Zamfirescu, Chintoan, Chiper. Antrenor: Ambros Martin

Rusia: Utkina, Kalinina – portari; Postnova, Dmitrieva, Sen, Viakhyreva, Sudakova, Bobrovnikova, Samokhnia, Makeeva, Zhiliskayte, Sabirova, Kozhokar, Malashenko, Gorshenina, Skorobogatchenko. Antrenor: Evgeni Trefilov

Este prima victoria României cu reprezentativa Rusiei din ultimii 20 de ani. Ultima dată româncele au triumfat în faţa rusoaicelor la Campionatul European din 1996, când România a învins, scor 29-26.

Tot miercuri, de la ora 21:45, se va disputa celălalt meci al grupei, Croaţia - Norvegia. Clasamentul grupei D a Campionatului European din Suedia: 1. România - 2 puncte, 2. Norvegia - 2 p, 3. Rusia - 2 p, 4. Croaţia - 0 p.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici