România s-a calificat în play-off-ul CM de handbal masculin din 2015

Naţionala de handbal masculin a României s-a calificat, sâmbătă, în deplasare, în play-off-ul Campionatului Mondial din 2015, deşi a fost învinsă de reprezentativa Slovaciei, cu scorul de 27-25 (11-10), în ultimul meci din grupa a 2-a preliminară.

383 afișări
Imaginea articolului România s-a calificat în play-off-ul CM de handbal masculin din 2015

România s-a calificat în play-off-ul CM de handbal masculin din 2015 (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Marcatori:

Slovacia – Duris 8 goluri, Rabek 7, Balaz 3, Mazak 2, Stranovsky 2, Volentics 2, Antl 1, Szucs 1, Urban 1

România – Şimicu 8 goluri, Talas 4, Ghiţă 4, Mihalcea 3, Cîmpan 2, Asoltanei 1, Fenici 1, Florea 1, Criciotoiu 1.

Pentru tricolori, eşecul de sâmbătă a fost primul din grupa a 2-a preliminară, ei încheind pe primul loc, cu 10 puncte, urmaţi de Slovacia, tot cu 10, dar România având golaveraj mai mare în disputa directă cu adversarii (32-24 în tur).

Având în vedere că doar prima clasată din grupă se califică în play-off, România obţine "biletul" pentru dubla manşă din baraj, programată în luna iunie. Duminică se va juca şi ultimul meci din grupă, între Italia (2 puncte) şi Cipru (0), dar rezultatul nu mai contează în economia calificării.

Tricolorii au obţinut următoarele rezultate în grupa a 2-a: 23-22 şi 34-29 cu Italia, 32-24 şi 25-27 cu Slovacia, 36-19 şi 31-30 cu Cipru.

Câştigătoarea fiecăreia dintre cele cinci grupe preliminare din primul tur se va califica în turul secund, play-off, în care au asigurată calificarea directă alte 13 echipe europene.

Meciurile se vor juca în luna iunie, în sistem tur-retur. Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la turneul final.

Turneul final al CM din 2015 va avea loc în Qatar, între 17 ianuarie şi 1 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici