România - Suedia. Reacţia FRF şi a lui Cosmin Contra după ce oficiali suedezi au anunţat că se tem de atacuri rasiste din partea românilor

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat joi după ultimele ”săgeţi ”aruncate de suedezi, înaintea meciului direct de pe Arena Naţională de vineri seară. Pe pagina de Facebook a echipei naţionale a fost postat un mesaj de luptă cu privire la meciul crucial din preliminariile EURO 2020.

3184 afișări
Imaginea articolului România - Suedia. Reacţia FRF şi a lui Cosmin Contra după ce oficiali suedezi au anunţat că se tem de atacuri rasiste din partea românilor

România - Suedia. Reacţia FRF şi a lui Cosmin Contra după ce oficiali suedezi au anunţat că se tem de atacuri rasiste din partea românilor

”Dragi vikingi suedezi,

Astăzi ajungeţi în România, aşa că vă urăm bun venit! Mâine însă, va fi o cu totul altă zi. Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligaţi să învingă, aşa că ne-am învelit în decenţă, ne antrenăm şi strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginaţi că decenţa înseamnă cap plecat!

Am înghiţit trufia că “va fi amuzant să veniţi la Bucureşti şi să câştigaţi”. Mai uşor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiţi să ieşiţi de pe teren, cum staţi în febra unei temeri nejustificate, vizavi de “rasismul de la Bucureşti”. Nu există un singur meci în care suporterii naţionalei să nu fi respectat rasa şi culoarea adversarului din altă ţară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleţi cu gogoşi scutul ignoranţei şi nu vă faceţi săgeţi tactice din minciuni! Au venit înainte verişorii vikingi din Norvegia şi au cântat acelaşi şlagăr fals. După meci, în loc să fie mulţumiţi că au scos un punct deşi era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovaţi în 30.000 de copii. Şi i-au jignit.

Ei bine, vikingii noştri, uite cum stă treaba:
Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului
Veţi fi respectaţi în România şi pe Arena Naţională, dar nu veţi fi iubiţi
Ne-aţi eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor!
Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici.
Nu declarăm că vom câştiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.
Şi cât de ROMÂNI suntem, veţi vedea pe Arena Naţională. Cu 50.000 în tribune şi cu milioane în ţara asta care vă primeşte senin. Şi cu alte milioane răspândiţi în lume.
Poate nu suntem suficient de mulţi. Dar suntem TOŢI.

O ECHIPĂ CÂT O ŢARĂ.

P.S. Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieţii de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum şi-au pus “son” şi “sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu “s-a terminat prietenia”? Băieţi, meciul începe mâine şi e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele…” .

 

Cosmin Contra: Suporterii români nu sunt rasişti
 

Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale, a subliniat că suporterii tricolorilor nu pot fi consideraţi rasişti sub nicio formă, în urma declaraţiilor făcute de oficialii naţionalei Suediei, care au declarat că se tem de posibile astfel de incidente.

"Nu vreau să comentez, dar, în niciun caz, suporterii români nu sunt rasişti", a declarat Contra, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Suedia, din preliminariile EURO 2020. Ulterior, selecţionerul a declarat că i se pare "nedreaptă" imaginea construită în jurul acestui subiect.

"Am discutat cu jucătorii despre paşii pe care îi vom urma în caz de rasism. Trebuie să ştim ce avem de făcut dacă este cazul", a declarat selecţionerul Suediei, Janne Anderson, la conferinţa de presă organizată joi, la Bucureşti.

În ultimele două meciuri din grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, România va întâlni Suedia, vineri, de la ora 21:45, la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Spania, luni, de la ora 21:45, la Madrid, pe Wanda Metropolitano.

Înaintea ultimelor două partide din grupă, Spania şi-a asigurat prezenţa la turneul final, însă bătălia pentru locul secund se va da între Suedia şi România. Pentru a fi siguri de calificare, tricolorii trebuie să învingă echipa nordică şi să obţină cel puţin o remiză cu Spania.

 

 



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici