România - Turcia: Atunci şi acum. De la 13 la 10. Unele lucruri nu se schimbă niciodată.

Gicu Grozav a strălucit în partida cu Turcia. Poate că n-a pasat la fel de frumos ca Budescu, dar şi-a trecut numele pe lista marcatorilor.

309 afișări
Imaginea articolului România - Turcia: Atunci şi acum. De la 13 la 10. Unele lucruri nu se schimbă niciodată.

România - Turcia: Atunci şi acum. De la 13 la 10. Unele lucruri nu se schimbă niciodată.

Ajuns la şase goluri marcate în echipa naţională, "decarul" din era lui "Guriţă" a făcut din Turcia, victima lui preferată. Trei din cele şase goluri au fost marcate împotriva celor care poartă "Steaua şi semiluna" în piept.

Înaintea meciului cu Turcia, l-am întrebat pe Gicu Grozav dacă ne putem aştepta la un nou gol precum cel din meciul cu Swansea, având în vedere că se află din nou sub aripa lui Cosmin Contra. Mijlocaşul de la Karabük a spus: "E greu... Acel gol a fost unul special pentru mine şi în acelaşi timp foarte greu. Îmi doresc, încerc să fiu puţin modest, să dau gol, nu contează cum. Mai important este rezultatul echipei". Grozav a mai spus în cantonamentul de la Mogoşoaia că nu există niciun fel de presiune înaintea meciului cu Turcia, lucru pe care l-am putut remarca pe teren. Tricolorii s-au bucurat de fotbal, au încântat publicul, iar victoria a venit de la sine.

Pentru golul de 1-0 au contribuit şi Stanciu, Deac şi Budescu, însă Grozav a finalizat. Cel mai scump transfer din istoria campionatului belgian i-a furat mingea căpitanului Selçuk İnan, care mai apoi a fost scos de Mircea Lucescu. Deac şi Budescu au continuat acţiunea, iar Grozav a trimis în plasă, cu puţin noroc, ajutat de devierea unui adversar. Acţiunea golului de 2-0 a plecat de la sărbătoritul Mihai Pintilii, care i-a trimis lui Grozav în centrul careului. Decarul naţionalei le-a înnodat picioarele fundaşilor adverşi, după care a punctat cu sânge rece, la colţul lung.

2012. Turcia - România. Pasă Pintilii, gol Grozav

În urmă cu cinci ani, în octombrie 2012, Grozav marca un gol crucial în campania de calificare pentru Campionatul Mondial. Pe atunci avea numărul 13 şi selecţioner era Victor Piţurcă. Pe atunci terminam campania de calificare pe loc de baraj, în spatele Olandei, care avea să obţină "bronzul" în Brazilia. Grecia ne lăsa acasă. Acum ne-am mulţumit cu un amical cu Turcia, în timp ce Irlanda de Nord, Elveţia, Grecia şi Croaţia se pregăteau de meciurile de baraj. Revenind la golul lui Grozav din Turcia. Volkan Demirel i-a pus pe "tavă" patronului de la Alba Iulia reuşita respectivă. Portarul gazdelor a ieşit complet inutil din poartă, la o fază la care Grozav era angajat pe poziţie viitoare. Pe la 25 de metri, "13-le" României şi-a păstrat calmul şi a trimis pe lângă Volkan, direct în poartă. Reuşita lui Grozav avea să ne asigure cele trei puncte.

Nu realizez cât de important este golul, mă bucur că am reuşit să marchez, am luat o opţiune serioasă pentru calificare. Din câte îmi aduc aminte, mi-a dat pasă Pintilii, portarul a greşit ieşind, dacă stătea în poartă mai greu înscriam. Este cel mai important moment al carierei mele, am reuşit să joc bine, acum trebuie să ne gândim la meciul cu Olanda. Am o uşoară întindere la aductor, sper să nu fie ceva grav, sper că voi apt cu Olanda", declara Grozav în 2012, la microfonul TVR 1.

Aşadar, la cinci de la o altă victorie cu Turcia, Grozav a trecut de la numărul 13 la numărul 10, Cosmin Contra i-a luat locul lui Victor Piţurcă, Mutu a ajuns în conducerea naţionalei, iar Campionatul Mondial tot la TVR îl vedem.

Echipa României din 2012 (preliminarii CM 2014): Tătăruşanu - Tamaş, Goian, Chiricheş, Raţ (cpt.) - Torje, Bourceanu, Pintilii, Grozav - Marica, B. Stancu

Echipa României de ieri (amical): Pantilimon - Săpunaru, Chiricheş (cpt.), D. Grigore, Toşca - Pintilii, Stanciu - Deac, Budescu, Grozav - Keşeru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici