România U19 a ratat calificarea la Euro. PROSPORT: O nouă generaţie, acelaşi coşmar

Echipa naţională sub 19 ani a României a ratat calificarea la Campionatul European din Finlanda, după ce a fost învinsă, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 2-1 (0-0), de reprezentativa Ucrainei, în ultimul meci din Turul de Elită.

1992 afișări
Imaginea articolului România U19 a ratat calificarea la Euro. PROSPORT: O nouă generaţie, acelaşi coşmar

România U19 a ratat calificarea la Euro. PROSPORT: O nouă generaţie, acelaşi coşmar

Mijlocaşul Olimpiu Moruţan a deschis scorul în minutul 77, din apropiere, după o pasă primită din flancul stâng de la Claudiu Micovschi. După ce a înscris, fotbalistul de la FC Botoşani, care avea deja un cartonaş galben, şi-a scos tricoul, astfel că l-a primit şi pe cel de-al doilea şi a fost eliminat.

Din acel moment, ucrainenii au mai înscris de două ori, prin Oleksandr Safronov (84') şi Vitali Mykolenko (90+2').

PROSPORT: O nouă generaţie, acelaşi coşmar. România U19 a ratat calificarea la Euro, după două goluri primite în minutele 84 şi 90+2. Cronica meciului cu Ucraina

În minutul 90+5, a fost eliminat şi Robert Neciu, tot pentru cumul de cartonaşe galbene.

În urma acestui succes, Ucraina a câştigat grupa a patra, cu şapte puncte, urmată de România, cu şase puncte, Serbia, cu trei puncte, şi Suedia, cu un punct.

La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, s-au calificat câştigătoarele celor şapte grupe din Turul de Elită. Pe lângă Ucraina şi ţara gazdă, Finlanda, au mai obţinut calificarea Norvegia, Anglia, Italia, Portugalia, Franţa şi Turcia. Naţionale precum Germania, Olanda, Polonia, Spania sau Danemarca au ratat accederea la turneul final.

Tragerea la sorţi pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai, în Vassa, Helsinki.

România: Vlad - Haruţ, Screciu, Dulca, Neciu - T. Băluţă, Lazăr (Merloi 88') - Moruţan, Dragomir, Măţan (Micovschi 63') - Sîntean (R. Moldoveanu 72'). Selecţioner: Adrian Boingiu.

Echipa Ucrainei : 1.Kucheruk – 5.Mykolenko, 2. Bondar-cpt., 22. Snurnitsyn – 3. Safranov, 15. Dryshliuk , 8. Khakhlov, 9. Korniienko – 21. Kashchuk, 10, Buletsa (Remeniuk 74'), 11. Supriaha (Kulakov 90+5'). Selecţioner: Olexandr Petrakov.

Cartonaşe galbene: Neciu 30', 90+5', Moruţan 66', 77'/Safranov 56', Snurnitsyn 79', Kashchuk 90+5'.

Cartonaş roşu: Moruţan 77', Neciu 90+5'.

Stadion: "Ilie Oană", Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici