România U20 - Germania U20 25-30, la Campionatul European de handbal pentru tineret

Naţionala masculină de tineret U20 a cedat cu 30-25 în faţa Germaniei, într-un meci din Grupa A a Campionatului European din Slovenia. În ciuda acestui rezultat, băieţii lui Sandu Iacob păstrează şanse de calificare în turneul 1-8. Partida decisivă este duminică, de la ora 16:00, în compania Suediei

232 afișări
Imaginea articolului România U20 - Germania U20 25-30, la Campionatul European de handbal pentru tineret

România U20 - Germania U20 25-30, la Campionatul European de handbal pentru tineret

România a reuşit să facă o altă partidă bună la turneul final, chiar dacă după 60 de minute cu Germania a fost nevoită să se recunoască învinsă. Până la urmă, experienţa adversarei în turneele finale a făcut diferenţa.

Tricolorii au fost la conducere în primele minute, graţie lui Călin Căbuţ care continuă să crească de la meci la meci. Jucătorul de la Minaur a rezolvat două acţiuni unu la unu, iar România s-a desprins la 3-1 (min. 4), în condiţiile în care a ratat şi un 7 metri prin Ionuţ Broască. Germania a avut însă o reacţie imediată şi pe câteva repuneri foarte rapide a preluat conducerea. Băieţii lui Sandu Iacob nu au reuşit să-şi blocheze adversarii pe repliere, iar Germania s-a desprins la 8-4 (min. 11), motiv pentru România să solicite time-out.

Tricolorii au avut câteva momente de a reveni puternic în joc, linia de 9 metri cu Hanţaru, Căbuţ şi Buzle reuşind să-şi pună în dese rânduri adversarii în dificultate. De fiecare dată însă când România s-a apropiat de Germania, i-a lipsit parcă ceva să restabilească şi egalitatea. Astfel de situaţii au fost la 9-10 (min. 18), la începutul părţii secunde la scorul de 15-17 sau în minutul 52, când tabela indica 23-26, iar băieţii lui Sandu Iacob au avut atacul.

Dragoş Hanţaru a dat golul meciului, în ultima secundă, de la 9 metri cu zid în faţă, portarul Rusu a avut şi cu această ocazie 14 intervenţii utile, în timp ce Buzle şi Căbuţ au fost principalii oameni de gol ai echipei României. Germania a fost însă echipa mai bună, având şi o bancă de rezerve mai lungă, motiv pentru care s-a impus cu 30-25.

După 120 de minute de joc la Campionatul European, România a depăşit deja aşteptările şi a ajuns la ultimul meci din grupă în situaţia de a evolua pentru calificarea între cele mai bune 8 echipe ale Europei. Acolu unde naţionala U20 nu a mai ajuns din 2008, când pentru naţională jucau Şimicu, Stănescu, Asoltanei & Co

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici