România va avea 3 jucătoare de tenis la Tokyo 2020. Patricia Ţig va primi şi ea o derogare

Echipa României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 va avea în componenţă 3 jucătoare de tenis. După ce calificarea la jocuri a fost confirmată pentru Simona Halep şi Sorana Cîrstea, după turneul de Roland Garros sunt şanse mari ca şi Patricia Ţig să prindă un loc pe tabloul de simplu feminin.

311 afișări
Imaginea articolului România va avea 3 jucătoare de tenis la Tokyo 2020. Patricia Ţig va primi şi ea o derogare

România va avea 3 jucătoare de tenis la Tokyo 2020. Patricia Ţig va primi şi ea o derogare

Conform regulamentului de calificare, vor lua startul la Tokyo, la probele de simplu, primii 56 de sportivi ai clasamentului alcătuit de ATP şi WTA, în baza rezultatelor din ultimele 52 de săptămâni, clasament ce va fi anunţat după încheierea Grand Slam-ului de la Paris. Însă, fiecare naţiune poate trimite maxim 4 sportivi la feminin, 4 la masculin şi câte 2 la probele de dublu.

Această prevedere face ca şi sportivi aflaţi în afara topului 56 să poată să prindă un loc. În plus, celelalte locuri, până la 64 se atribuie după alte criterii.

Plecând de la aceste considerente, conform freelancerului Daniel Radu, Patricia Ţig, la fel ca şi Sorana Cârstea, va primi o derogare, în virtutea căreia va putea participa la Jocurile Olimpice, ea fiind momentan pe locul 63 în clasamentul mondial WTA.

La fel ca şi în cazul Soranei Cîrstea, Federaţia Internaţională de Tenis a făcut o derogare, în baza regulamentelor şi ale clasamentului, la solicitarea Federaţiei Române de Tenis.

Patricia Ţig este jucătoarea din România a treia cea mai bine clasată, după Simona Halep şi Sorana Cîrstea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici