România va găzdui pentru a treia oară Campionatul European de baschet 3x3

România va găzdui pentru a treia oară în istorie turneul final al Campionatului European de baschet 3x3, eveniment care se va desfăşura la Bucureşti, între 14 şi 16 septembrie 2018, a anunţat, marţi, site-ul oficial al forului internaţional, potrivit frbaschet.ro.

260 afișări
Imaginea articolului România va găzdui pentru a treia oară Campionatul European de baschet 3x3

România va găzdui pentru a treia oară Campionatul European de baschet 3x3

Astfel, după ce a găzduit ediţia inaugurală în 2014 şi mai apoi ediţia din 2016, Bucureşti va fi din nou capitala baschetului 3x3 din Europa, iar naţionalele tricolore vor avea o nouă ocazie să lupte pentru trofee. Aşa cum au facut şi la ediţiile anterioare, atunci când echipele României au obţinut medaliile de aur, la masculin, în 2014, respectiv pe cele de argint, la feminin, în 2016.

Competiţia este organizată de către promotorul Sport Arena Streetball şi de Federaţia Română de Baschet şi reuneşte cele mai valoroase 12 echipe din Europa, atât la masculin, cât şi la feminin. Campioanele en titre sunt Letonia şi Rusia, la masculin, respectiv feminin.

Conform FIBA, vor porni la drum spre turneul final european de la Bucureşti un total de 59 de echipe naţionale, la masculin şi feminin, din 33 de ţări. Se vor lupta pentru biletele de la Bucureşti în cadrul a trei turnee de calificare: Constanţa, Poitiers (Franţa) şi Escaldes-Engordany (Andorra). România este calificată din oficiu la turneul final, în calitate de ţară organizatoare, dar va lua parte la turneul de la Constanţa.

Constanţa va găzdui în premieră un eveniment internaţional de baschet 3x3 dedicat echipelor naţionale. Turneul de la Constanţa va fi organizat de către Federaţia Română de Baschet, Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa şi promotorul Sport Arena Streetball, în perioada 30 iunie – 1 iulie 2018.

Baschetul 3x3 a fost inclus anul trecut pe lista disciplinelor olimpice şi urmează să debuteze la ediţia Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici