România va întâlni Suedia în semifinalele CE de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României va întâlni reprezentativa Suediei în semifinalele Campionatului European din Danemarca şi Norvegia, adversara încheind miercuri grupa a II-a principală, pe locul I.

63 afișări
Imaginea articolului România va întâlni Suedia în semifinalele CE de handbal feminin

România va întâlni Suedia în semifinalele CE de handbal feminin (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Suedia a învins miercuri reprezentativa Ungariei, scor 24-19 (10-12), în ultimul meci din grupa a II-a principală, succesul aducându-i locul I în clasament, cu 8 puncte. Rezultatul ultimei partide de miercuri, din grupa a II-a, dintre Norvegia şi Olanda nu va mai afecta poziţia Suediei, care are victorie directă asupra Norvegiei şi nu mai poate pierde fotoliul de lider. Norvegia are 6 puncte înaintea meciului cu Olanda.

"E mai bine aşa, mi-a plăcut Suedia de la început, dar nu ştie ce-o aşteaptă cu noi. Le văd cum se bucură, dar sper din tot sufletul să fim noi cu bucuria după semifinale. Fetele noastre s-au mai relaxat azi, nu au avut antrenament, s-au distrat între ele, e o atmosferă superbă şi mă bucur că sunt împreună cu ele. Sper să ne auzim cu bine, cu toţii, după meciul de sâmbătă şi românilor să le facem cel mai frumos cadou de Crăciun", a declarat preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, pentru MEDIAFAX.

Conform regulamentului, semifinalele se vor juca sâmbătă, încrucişat, între echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale.

În grupa a II-a s-au jucat miercuri partidele Ucraina-Franţa 19-31 şi Suedia-Ungaria 24-19, ultima dispută fiind cea dintre Norvegia şi Olanda.

Şi în grupa I principală lucrurile sunt clare, chiar dacă joi vor avea loc ultimele meciuri (România-Rusia, Spania-Croaţia şi Danemarca-Muntenegru). Danemarca (locul I) şi România (locul II) sunt deja calificate în semifinale, în care se vor duela Danemarca şi Norvegia, respectiv Suedia şi România.

Învingătoarele vor juca pentru medaliile de aur, iar învinsele pentru cele de bronz, ambele partide fiind programate duminică, în ultima zi a Campionatului European.

Prin calificarea în semifinale, naţionala României şi-a egalat deja cea mai bună performanţă la CE anterioare, locul 4 obţinut în anul 2000.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţin automat şi calificarea directă la CM din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici