Rudel Obreja a fost revocat din funcţia de preşedinte al FR de Box

Adunarea Generală extraordinară a Federaţiei Române de Box, întrunită sâmbătă, la sediul ANST, a decis cu 48 de voturi pentru şi o abţinere revocarea preşedintelui forului, Rudel Obreja.

662 afișări
Imaginea articolului Rudel Obreja a fost revocat din funcţia de preşedinte al FR de Box

Rudel Obreja a fost revocat din funcţia de preşedinte al FR de Box (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Pentru ca Adunarea Generală să poată avea loc era nevoie de prezenţa a jumătate plus unu din cluburile afilite, respectiv 80 de cluburi, ceea nu s-a întâmplat la ora 10.00, la care a început şedinţa de la ANST. Biroul Federal al FRB, întrunit de urgenţă, a decis convocarea unei noi Adunări Generale pentru ora 10.45, de această dată nemaifiind nevoie de cvorum, membrii prezenţi putând vota.

Preşedintele federaţiei, Rudel Obreja, a cerut în repetate rânduri să ia cuvântul, însă nu a fost lăsat de cei prezenţi în sală, după care s-a trecut la vot. Astfel, s-a decis revocarea din funcţie a lui Rudel Obreja cu 48 de voturi pentru şi o abţinere.

Reprezentanţii cluburilor afiliate la FR Box, prezenţi sâmbătă, au mai decis delegarea competenţelor privind conducerea forului către vicepreşedintele Fănel Trandafir, după revocarea lui Rudel Obreja, precum şi ridicarea suspendării lui Vasile Câtea. În urma unei decizii a Biroului Federal al FRB, de la începutul lunii septembrie 2010, Vasile Câtea a fost suspendat pentru o perioadă de doi ani şi jumătate din funcţia de preşedintele interimar al FRB, deoarece la ediţia din anul 2009 a Cupei României, unde acesta a fost delegat general, s-a boxat fără cască. Câtea a declarat atunci că a fost o decizie ilegală, influenţată de preşedintele suspendat Rudel Obreja.

Pe de altă parte, în timpul Adunării Generale extraordinare de sâmbătă dimineaţă a fost primit un comunicat de la Congresul AIBA, prin care forul român era informat că s-a aprobat hotărârea Comitetului Executiv al AIBA de excludere a FR Box din organismul internaţional, cu condiţia ca aceasta să devină efectivă după decizia TAS. Obreja a contestat la TAS decizia AIBA de a dezafilia FR Box, iar TAS a suspendat această măsură până când va da o sentinţă în acest caz. Conducerea AIBA a cerut votul congresului, pentru că, dacă nu ar fi făcut-o acum, ar fi trebuit să aştepte următorul congres, de anul viitor.

La 9 august, Asociaţia Internaţională de Box Amator a anunţat că FR Box va fi dezafiliată dacă preşedintele forului, Rudel Obreja, cu care se află de mai mult timp în conflict, nu renunţă la funcţia sa până la 31 august şi, ca urmare a faptului că acest lucru nu s-a întâmplat, AIBA a pus în aplicare excluderea forului român în data de 6 septembrie.

Adunarea Generală extraordinară de sâmbătă a fost convocată cu ocazia unui Birou Federal organizat în data de 9 septembrie. Mai mulţi membri ai Biroului Federal au decis atunci convocarea unei Adunări Generale Extraordinare, pentru a-l revoca din funcţie pe preşedintele forului, Rudel Obreja.

Conform vicepreşedintelui FR Box, Fănel Trandafir, hotărârea de convocare a Adunării Generale Extraordinare a fost luată ca urmare a situaţiei create odată cu decizia AIBA de a dezafilia forul de la Bucureşti. Trandafir a menţionat că intenţia sa şi a structurilor sportive afiliate la FR Box este de a salva boxul românesc.

În replică, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, afirmase că şedinţa Biroului Federal nu a avut loc într-un cadru legal, astfel că decizia este nulă.

Luni, Federaţia Română de Box a anunţat, luni, într-un comunicat, că Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) a ajuns la concluzia că întrunirea celor cinci membri ai Biroului Federal al FRF Box din 9 septembrie, în urma căreia a fost convocată AG a forului pentru 24 septembrie, a fost ilegală, şi a invitat structurile sportive afiliate la FR Box să participe la Adunarea Generală extraordinară de alegeri din data de 28 octombrie, "singura care a fost convocată legal".

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box.

AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august şi a pus în aplicare excluderea forului român în data de 6 septembrie. Această decizia a federaţiei internaţionale îi împiedica pe boxerii români să participe la competiţiile de calificare la Jocurile Olimpice, printre care se numără şi Campionatele Mondiale de la Baku. Ulterior, Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) le-a permis pugiliştilor şi antrenorilor români să participe la CM, sub steagul AIBA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici