Rusia îl susţine pe Gianni Infantino la alegerile FIFA

Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) va susţine candidatura lui Gianni Infantino la alegerile pentru preşedinţia FIFA care vor avea loc pe 26 februarie.

279 afișări
Imaginea articolului Rusia îl susţine pe Gianni Infantino la alegerile FIFA

Rusia îl susţine pe Gianni Infantino la alegerile FIFA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Informaţia a fost dezvăluită, miercuri, de Vitaly Mutko, ministrul Sporturilor din Rusia. "Suntem în contact cu Gianni Infantino. Astăzi, i-am transmis din nou sprijinul nostru în numele federaţiei ruse", a declarat Mutko, unul dintre oamenii-cheie, alături de românul Mircea Sandu şi ucraineanul Grigori Surkis, la alegerea lui Michel Platini în funcţia de preşedinte UEFA, în 2007.

Rusia l-a sprijinit pe Sepp Blatter până în momentul în care preşedintele FIFA a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de 8 ani, pentru o plată îndoielnică de 1,8 milioane de euro făcută în 2011 către Michel Platini.

Candidaţii validaţi pentru alegerile de la FIFA sunt prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein (40 de ani), şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa (50 de ani) din Bahrain, francezul Jerome Champagne (57 de ani), sud-africanul Tokyo Sexwale (62 de ani) şi italo-elveţianul Gianni Infantino (45 de ani).

Una dintre promisiunile făcute de secretarul general UEFA, Gianni Infantino, în actuala campanie electorală este că FIFA intenţionează să organizeze Campionat Mondial într-o regiune, nu doar într-o ţară sau două. Infantino este susţinut public şi de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici