Rusia învinge Irakul în primul meci de fotbal pe teren propriu de la invazia din Ucraina

  • Selecţionata masculină a Rusiei a susţinut duminică, la Sankt Petersburg, primul meci pe teren propriu din noiembrie 2021, un amical cu Irak, după ce a fost exclusă din competiţiile internaţionale din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.
  • Ruşii s-au impus cu 2-0 cu golurile lui Miranchuk şi Pinyaev.
700 afișări
Imaginea articolului Rusia învinge Irakul în primul meci de fotbal pe teren propriu de la invazia din Ucraina

Atât UEFA, organismul european de fotbal, cât şi FIFA, forul de conducere al fotbalului mondial, au decis în februarie 2022 că toate echipele ruseşti - naţionale sau de club - vor fi suspendate de la participarea la competiţii în urma invaziei.

Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a evocat posibilitatea de a trece de la UEFA la confederaţia asiatică (AFC), formată din 47 de naţiuni, dar comitetul său executiv nu a propus oficial această idee.

TASS a relatat că aproximativ 20.000 de fani au asistat la meciul de duminică de pe Gazprom Arena, care trebuia să găzduiască finala Ligii Campionilor de anul trecut, înainte ca Rusia să fie privată de această onoare.

Reprezentativa Rusiei a disputat patru meciuri amicale de la invazie, toate în deplasare. Rusia s-a impus cu 2-1 în deplasare în Kârgâzstan în septembrie anul trecut, înainte de remize cu Tadjikistan, Uzbekistan şi Iran.

Rusia a fost împiedicată să se califice la Cupa Mondială masculină din 2022, în timp ce echipei feminine i s-a interzis participarea la Campionatul European de anul trecut.

În iulie anul trecut, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelurile împotriva interdicţiilor formulate de RFU şi de patru cluburi ruseşti.

Majoritatea federaţiilor sportive internaţionale au exclus sportivii din Rusia şi din aliatul său Belarus de la invazie, dar unele încep acum să le permită revenirea în competiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici