Ruşii vor la Londra: Medvedev încă speră să joace la Wimbledon

Daniil Medvedev, numărul doi în tenisul masculin mondial, nu şi-a pierdut speranţa de a participa luna viitoare la Wimbledon, chiar dacă organizatorii turneului au interzis ruşilor şi bieloruşilor să joace la turneul de Grand Slam pe iarbă, din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

226 afișări
Imaginea articolului Ruşii vor la Londra: Medvedev încă speră să joace la Wimbledon

Ruşii vor la Londra: Medvedev încă speră să joace la Wimbledon

Decizia a fost condamnată rapid de turneele masculin şi feminin şi de o serie de jucători, Rafa Nadal calificând hotărârea ca nedreaptă.

În ultima săptămână, au existat, de asemenea, sugestii că Wimbledon ar putea fi privat de punctele de clasament de către cele două circuite dacă interdicţia rămâne în vigoare - reducând efectiv cel mai faimos turneu de tenis din lume la un eveniment demonstrativ.

„Am încercat să urmăresc ce se întâmplă, pentru că nu am nicio decizie de luat. În acest moment este vorba despre Wimbledon în sine, despre ATP, poate că guvernul britanic este implicat", a declarat duminică reporterilor rusul, care va reveni în acţiune la Geneva, după ce şi-a petrecut ultimele şase săptămâni recuperându-se în urma unei operaţii de hernie.

„Este o situaţie delicată şi, ca în orice situaţie din viaţă, dacă întrebi 100 de jucători, fiecare va da o opinie diferită.

Când arăţi o minge de tenis la 100 de oameni, sunt sigur că unii dintre ei vor spune că este verde şi nu galbenă. Eu cred că este galbenă. Dar dacă cineva îmi spune că este verde, nu voi intra în conflict cu această persoană.", a mai spus rusul, citat de Reuters.

Medvedev, care a pierdut în finala Australian Open în faţa lui Rafa Nadal, în ianuarie, a ratat începutul sezonului european pe zgură, fiind nevoit să lipsească de la turneele de la Monte Carlo, Madrid şi Roma până când şi-a recuperat condiţia fizică.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a interzis jucătorilor din cele două ţări să participe la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, ca răspuns la ceea ce Rusia numeşte o „operaţiune militară specială" în Ucraina. Belarus a fost o zonă cheie de pregătire pentru invazie.

AELTC a declarat că a luat această decizie în urma unor discuţii cu guvernul britanic.

Campionul de la US Open, Medvedev, a declarat că păstrează speranţa că AELTC ar putea reveni asupra deciziei sale.

„Nu ştiu dacă această decizie este 100% şi s-a terminat pentru mine", a spus el.

„Dacă voi putea juca, voi fi fericit să joc la Wimbledon. Iubesc acest turneu. Dacă nu pot juca... ei bine, voi încerca să joc alte turnee şi să mă pregătesc bine pentru anul viitor, dacă voi avea şansa să joc".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici