Ruxandra Dragomir: Vicepreşedinţii suspendaţi îşi bat joc de mine şi de Adunarea Generală

Preşedintele FR Tenis, Ruxandra Dragomir, i-a acuzat, marţi, pe cei trei vicepreşedinţi suspendaţi, Răzvan Itu, Liviu Zacopceanu şi Liviu Ursuleanu, că din cauza lor nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru Adunarea Generală, aceştia influenţând unele cluburi să nu participe la şedinţă.

66 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir: Vicepreşedinţii suspendaţi îşi bat joc de mine şi de Adunarea Generală

Ruxandra Dragomir: Vicepreşedinţii suspendaţi îşi bat joc de mine şi de Adunarea Generală (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Vicepreşedinţii trebuie să se împace cu Adunarea Generală, nu cu mine. Eu oricum sunt prezentă la FRT în fiecare zi, contează mai puţin că îşi bat joc de mine, dar îşi bat joc de persoanele care vin degeaba. Şi din cauza faptului că ei controlează 10-20 de cluburi, exact cele care ne lipsesc nouă, nu avem posibilitatea de a ţine această şedinţă", a spus Ruxandra Dragomir.

Ea consideră că vicepreşedinţii suspendaţi ar fi trebuit să-şi expună ideile în cadrul Adunării Generale, însă dintre cei trei contestatari doar Itu a fost prezent la întrunirea de la sediul ANST.

"Nu s-a întrunit cvorumul necesar, de 129 de cluburi, am avut doar 116. Ce este foarte interesant e faptul că exact cei care contestă acest lucru, au lipsit, în speţă vicepreşedinţii Mihai Zacopceanu şi Liviu Ursuleanu. Dacă aveau ceva de spus, ar fi trebuit să spună în Adunarea Generală. Aici se apără un punct de vedere. Nu poţi să laşi atâţia oameni care vin din provincie cu trenul, cu maşinile şi tu să nu te prezinţi. Tu, cel mai mare petiţionar şi contestatar", a mai spus fosta jucătoare de tenis.

Preşedintele FRT a menţionat că la următoarea Adunare Generală, programată în 6 mai, există posibilitatea să fie necesară prezenţa a jumătate plus unu dintre membri.

"Aveam pe ordinea de zi completarea Comitetului Director şi votarea statutului în bloc. Dar vom avea o altă Adunare Generală pe 6 mai, cu aceeaşi ordine de zi: completarea Comitetului Director, ca eu să nu mai fiu învinovăţită că îmi doresc să conduc singură, ceea ce nu e adevărat, e deja a treia Adunare Generală pe care noi o convocăm, în care nu se întruneşte cvorumul din cauza boicotării făcute de foştii vicepreşedinţi. Sperăm să se întrunească cvorumul la următoarea Adunare Generală, unde există posibilitatea să funcţioneze cu 50 plus 1 la sută, conform statutului şi articolului 30 din statut. Dintotdeauna a funcţionat aşa. La următoarea Adunare Generală va fi cvorum, sunt convinsă, îmi doresc", a adăugat ea.

Ruxandra Dragomir a precizat că cei trei vicepreşedinţi suspendaţi sunt datori FRT 6.000 de lei, cheltuielile de judecată petnru un proces pierdut.

"Există un proces pe rol şi unul care deja l-au pierdut, precum şi recursul la el. Acum trebuie să plătească daune de judecată Federaţiei Române de Tenis în valoare de 6.000 de lei. Având aceste procese pe rol a trebuit ca noi să aşteptăm ca vicepreşedinţii să piardă sau eventual să câştige şi să fie repuşi în funcţie. Ei nu au cum să mai fie repuşi în funcţie petnru că există aceste două procese pe rol, unul de suspendare, unul de anulare, cel de suspendare a fost deja pierdut, şi procesul şi recursul, mai există un proces pe rol de anulare. Dar acum ei sunt revocaţi de Adunarea Generală şi pierzându-se şi procesul de suspendare, automat sunt excluşi", a explicat Dragomir.

Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Tenis de marţi nu s-a putut desfăşura deoarece la şedinţă nu au fost prezenţi cel puţin două treimi dintre membrii cu drept de vot, o nouă convocare urmând să fie făcută pentru data de 6 mai. La şedinţa de marţi au fost prezenţi doar 115 membri din totalul de 196, iar ca întâlnirea să poată fi statutură era nevoie de 129 de cluburi cu drept de vot.

În cadrul Adunării Generale de marţi ar fi trebuit să fie aleşi cei trei vicepreşedinţi ai federaţiei, după ce Răzvan Itu, Liviu Ursuleanu şi Mihai Zacopceanu au fost suspendaţi în 2010, deoarece nu au fost de acord cu noul Statut, care nu a fost validat de instanţele de judecată.

Pentru cele trei posturi de vicepreşedinţi au fost propuse 11 persoane: Ion Tupa, Vasile Tiroiu, Ilie Cojan, Ovidiu Sola, Dron Sever, Costel Curcă, Daniel Caravan, Ion Savu, Sorin Donescu, Romeo Stoica şi Liviu Ursuleanu.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale se mai aflau votarea noului Statut al Federaţiei, prezentarea bilanţului contabil pe anul 2010, raportul Comisiei de Cenzori şi planul actual de activitate şi bugetul anual de venituri şi cheltuieli.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, şi cei trei vicepreşedinţi ai forului se află în conflict de mai bine de şase luni luni. Răzvan Itu a declarat, în data de 30 septembrie, că el şi ceilalţi trei vicepreşedinţi ai federaţiei, Mihai Zacopceanu, Ciprian Porumb şi Liviu Ursuleanu, sunt dezamăgiţi de maniera de conducere a Ruxandrei Dragomir şi că schimbarea pentru care s-a votat la alegerile de la începutul anului 2009 se lasă aşteptată. El a precizat atunci că doreşte ca FR Tenis să fie condusă în mod transparent şi că se aştepta ca Dragomir să comunice mai mult cu cei care au susţinut-o. În acest moment, din Comitetul Director al federaţiei mai fac parte doar Ruxandra Dragomir şi Ciprian Porumb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici