S-a anunţat oraşul care va găzdui meciul de deschidere la Campionatul European din 2020

Site-ul uefa.com a modificat grupa care va fi găzduită de Bucureşti şi Amsterdam la turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020. Astfel, Arena Naţională şi Amsterdam Arena vor organiza partidele din grupa C, în loc să le găzduiască pe cele din grupa B, cum se anunţase iniţial.

1368 afișări
Imaginea articolului S-a anunţat oraşul care va găzdui meciul de deschidere la Campionatul European din 2020

S-a anunţat care este oraşul care va găzdui meciul de deschidere la Campionatul European din 2020

Stadionul Olimpico din Roma va găzdui meciul de deschidere de la Campionatul European de fotbal din 2020, s-a stabilit, joi, la Nyon, în şedinţa Comitetului Executiv al UEFA, relatează site-ul forului european.

Astfel, Roma va organiza trei meciuri din grupa A, urmând ca restul partidelor din această grupă să aibă loc la Baku.

Împerecherea oraşelor care vor găzdui meciurile din faza grupelor a fost făcută prin tragere la sorţi. Astfel, Bucureşti va organiza împreună cu Amsterdam meciurile din grupa C. Pe Arena Naţională se va desfăşura şi un joc din optimi de finală.

TITLURILE ZILEI

Conform sursei amintite, fiecare ţară organizatoare calificată la turneul final va disputa cel puţin două meciuri pe teren propriu.

Locurile în care se vor juca meciurile din grupe sunt următoarele:

Grupa A: Roma şi Baku
Grupa B: Sankt Petersburg şi Copenhaga
Grupa C: Amsterdam şi Bucureşti
Grupa D: Londra şi Glasgow
Grupa E: Bilbao şi Dublin
Grupa F: Munchen şi Budapesta

Programul complet, care include şi fazele eliminatorii, va fi anunţat ulterior.

În şedinţa de joi, UEFA a decis să elimine oraşul Bruxelles dintre gazdele Campionatului European din 2020, din cauza faptului că lucrările de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au început. Meciurile care ar fi trebuit să se dispute la Bruxelles se vor juca pe Stadionul Wembley. Astfel, Londra, unde erau deja programate cele două semifinale şi finala, va mai găzdui trei partide din faza grupelor şi una din optimi de finală.

Turneul final va avea loc între 12 iunie şi 12 iulie 2020, în 12 oraşe europene, şi va marca 60 de ani de la înfiinţarea Campionatului European.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici