S-a decis: Ce sancţiuni au primit cluburile engleze implicate în Superliga europeană

Cele şase cluburi engleze care au acceptat în secret să joace într-o Superligă Europeană (ESL) vor plăti suma de 22 de milioane de lire sterline către Premier League. Cifra a fost anunţată într-o declaraţie comună de Premier League şi Asociaţia de Fotbal, miercuri după-amiază, relatează skysports.co

1188 afișări
Imaginea articolului S-a decis: Ce sancţiuni au primit cluburile engleze implicate în Superliga europeană

S-a decis: Ce sancţiuni au primit cluburile engleze implicate în Superliga europeană

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham au acceptat, de asemenea, o amendă suplimentară de 25 de milioane de lire sterline şi o posibilă deducere de 30 de puncte pentru orice tentativă similară în viitor.

„Cele şase cluburi implicate în propuneri de formare a Superligii Europene au recunoscut astăzi încă o dată că acţiunile lor au fost o greşeală şi şi-au reconfirmat angajamentul faţă de Premier League şi viitorul fotbalului englez”, se arată în comunicat.

„Ca un gest de bunăvoinţă, cluburile au convenit în mod colectiv să aducă o contribuţie de 22 de milioane de lire sterline către Premier League, care va fi direcţionată către îmbunătăţirea fotbalului englez, inclusiv către noi investiţii, către sprijinirea fanilor şi a fotbalului juvenil şi spre programe comunitare.

„Mai mult, cluburile au fost de acord să sprijine modificările regulilor, astfel încât orice acţiuni similare în viitor să ducă la o deducere de 30 de puncte.

Fiecare dintre cele şase cluburi va fi, de asemenea, supus unei amenzi suplimentare de 25 de milioane de lire sterline, în cazul unei noi abateri.

Amenzile impuse de Premier League sunt comparabile cu cele impuse de UEFA, care a anunţat un pachet de „măsuri de reintegrare” pentru cele nouă cluburi care au fost de acord să se retragă din ESL, la sfârşitul lunii aprilie.

Cluburile engleze, alături de AC Milan, Inter Milan şi Atletico Madrid, au fost de acord să plătească o contribuţie colectivă de 15 milioane de euro (12,9 milioane de lire sterline) pentru a fi investită în fotbalul pentru copii şi tineret, la care se adaugă cinci la sută din veniturile lor obţinute în urma participării la competiţiile intercluburi organizate de UEFA, timp de un sezon.

UEFA a anunţat, de asemenea, miercuri, că organismul său de apel a decis suspendarea temporară a procedurilor deschise împotriva „rebelilor” din Super League, Real Madrid, Barcelona şi Juventus, până la o nouă notificare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici