S-au anunţat nominalizările pentru jucătoarea de tenis a anului. Răducanu, Barty şi Osaka favorite

Sezonul de tenis în circuitul feminin WTA s-a încheiat şi a venit momentul să se distribuie câteva premii, jucătoarea WTA a anului urmând să fie desemnată una din nominalizatele Barty, Osaka, Răducanu, Muguruza, Swiatek, Sabalenka sau Krejcikova.

339 afișări
Imaginea articolului S-au anunţat nominalizările pentru jucătoarea de tenis a anului. Răducanu, Barty şi Osaka favorite

Sursa foto: Mediafaxfoto

A fost un sezon 2021 foarte bun în circuitul WTA, în care mai multe jucătoare de tenis au realizat lucruri extraordinare. Pentru cele mai bune dintre ele, există un premiu special pe care WTA îl acordă la sfârşitul anului, numit "Jucătoarea anului".

Una din surprizele anului, Emma Răducanu, a creat istorie devenind prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un Grand Slam. Parcursul ei la US Open a fost extraordinar. Ea a câştigat fără să cedeze vreun set, într-unul dintre cele mai dominante parcursuri pentru câştigarea unui trofeu de Grand Slam din istoria recentă. Ea nu a obţinut alte rezultate notabile.

Barbora Krejcikova a avut şi ea un sezon de excepţie în 2021. Primul trofeu de Grand Slam la Roland Garros, mai multe trofee la dublu, inclusiv la Roland Garros şi în finala WTA, sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-a realizat. O clasare pe locul 3 în topul WTA, cea mai bună din carieră, şi clasarea pe locul 5 la sfârşitul anului, sunt lucruri de reţinut pentru o jucătoare clasată pe locul 65 la începutul anului.

Garbine Muguruza a avut la rândul ei un an foarte consistent, în ciuda faptului că a avut multe probleme cu accidentările. Ea a câştigat mai multe trofee, inclusiv finala WTA, încheind anul pe locul 3.

Naomi Osaka şi-a început anul într-un mod fabulos, câştigând încă un trofeu de Grand Slam la Australian Open, dar sezonul ei a fost perturbat de probleme mentale, care au început în jurul Openului Franţei.

Jucătoarea a ratat cea mai mare parte a sezonului, dar când a jucat a fost aproape imbatabilă.

Aryna Sabalenka a scăpat în cele din urmă o parte din demonii din trecut, dar a jucat în mod constant un tenis excelent, pe tot parcursul anului.

Jucătoarea din Belarus a reuşit să învingă câteva nume de marcă în acest sezon, în drumul său spre mai multe turnee de Grand Slam, precum şi spre câştigarea primului său trofeu WTA 1000 la Madrid.

Ea s-a confruntat cu accidentări în a doua jumătate a anului, dar şi-a consolidat totuşi poziţia, devenind a a doua cea mai bună jucătoare din lume, după Barty.

Ashleigh Barty a fost cea mai consistentă jucătoare din 2021. Australianca a avut un sezon strălucit, în care a câştigat mai multe trofee WTA 1000, inclusiv la Miami şi Cincinnati.

De asemenea, ea a câştigat o medalie la Jocurile Olimpice, precum şi primul ei Wimbledon. Ea a lipsit de la finala WTA pentru că a vrut să se odihnească după ce s-a confruntat cu o accidentare la US Open.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici