Sabău: Jucătorii să nu îşi găsească o scuză că nu sunt plătiţi, toţi suntem în aceeaşi situaţie

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii rapidişti, în cazul în care vor evolua slab cu Gloria Bistriţa, nu trebuie să îşi găsească o scuză din faptul că nu sunt plătiţi deoarece toţi cei implicaţi la club sunt în aceeaşi situaţie.

152 afișări
Imaginea articolului Sabău: Jucătorii să nu îşi găsească o scuză că nu sunt plătiţi, toţi suntem în aceeaşi situaţie

Sabău: Jucătorii să nu îşi găsească o scuză că nu sunt plătiţi, toţi suntem în aceeaşi situaţie (Imagine: Marius Dobrescu / MediafaxFoto)

El a adăugat că la Rapid există probleme financiare pe care acţionarul majoritar George Copos încearcă să le rezolve în cel mai scurt timp posibil. "Domnul Copos încearcă să rezolve problemele financiare. Nu ascundem asta, sunt probleme, dar toţi suntem în această situaţie. Dacă eu am entuziasm în a munci şi fac această meserie cu plăcere trebuie să accept situaţia. La fel şi jucătorii, ei nu trebuie să îşi găsească o scuză, dacă vor evolua slab, în faptul că nu sunt plătiţi. Am auzit şi eu de antrenori care vin cu bani de acasă, dar nu ştiu sigur. Eu nu pot să vin cu bani de acasă, depinde fiecare ce buget are şi dacă îşi face un buget şi pentru aşa ceva când preia o astfel de echipă să îşi plătească jucătorii. Dar nu cred că se întâmplă nicăieri în lume ca un antrenor să vină cu bani de acasă", a spus Sabău.

Antrenorul este îngrijorat de degradarea Stadionului Giuleşti - Valentin Stănescu şi afirmă că ar fi de acord ca echipa să evolueze pe Arena Naţională, dar a precizat că decizia nu îi aparţine. "Terenul de joc, tribuna, se degradează. Apoi terenul de antrenament de la Pro Rapid arată foarte, foarte rău, nu poţi să pasezi, de aceea ne antrenăm la Buftea. Încercăm să îl refacem, domnul Copos încearcă să găsească soluţii pentru a rezolva problema. Nu ştiu ce costuri implică să jucăm pe Arena Naţională... Sigur, e un alt stadion, condiţii bune, altă atmosferă, alt gazon. Mi-ar conveni să jucăm acolo pentru că pe terenul acela poţi să joci fotbal, tribuna arată foarte bine, dar nu depinde de mine", a menţionat Ioan Ovidiu Sabău.

Tehnicianul a explicat majorarea preţurilor biletelor la partida cu Gloria Bistriţa prin faptul că suporterii nu au respectat înţelegerea de dinaintea partidei cu CFR Cluj şi au scandat împotriva conducerii tehnice şi a jucătorilor. "Au fost anumite discuţii între club şi suporteri, nu s-au respectat nişte înţelegeri de către fani şi atunci preţurile au revenit. A mers prost echipa, ei au scandat ce au scandat la supărare şi conducerea a fost afectată. Aşa că lucrurile s-au schimbat după acel joc (n.r. - meciul cu CFR Cluj). Îmi pare rău, e important să fie o relaţie loială între club şi suporteri. Trebuie şi suporterii controlaţi mai mult şi mult mai bine informaţi. Suporterii trebuie să înţeleagă faptul că este nevoie ca ei să susţină necondiţionat echipa şi nu ca ei să condiţioneze plecarea unui antenor sau a unui jucător. Nu e normal, ei nu cunosc toate detaliile. Astea le cunosc cei care conduc această echipă", a spus antrenorul rapidist.

Clubul Rapid a scăzut preţurile biletelor la meciul cu CFR Cluj din 25 august pentru a-i atrage la stadion pe suporteri, cel mai ieftin tichet la acel meci putând fi achiziţionat cu 5 lei la peluză. Pentru partida cu Gloria Bistriţa, preţurile au revenit la nivelul anterior partidei din etapa a VI-a, iar cel mai ieftin bilet este vândut acum cu 10 lei. De menţionat că în prima etapă, cu FC Vaslui, un tichet la peluză a costat 15 lei.

În opinia lui Ioan Ovidiu Sabău, problemele sunt provocate de generaţia tânără de suporteri: "Sunt noi generaţii care trebuie educate. Când jucam eu la Rapid era altceva, era altă atmosferă. Acum sunt aceşti tineri care, atunci când sunt în grup, se transformă, dar în mod negativ. Cei mai vechi încearcă să îi ajute, dar nu e uşor. Este un fel de conflict între noua şi vechea generaţie de suporteri, conflict care trebuie rezolvat".

În meciul cu Gloria Bistriţa de pe teren propriu Rapid trebuie să arate pe teren faptul că este favorită, susţine Sabău. Ne aşteaptă un joc cu un adversar bine organizat. Bistriţa este o echipă bună pe contraatac şi cu siguranţă va veni pe Giuleşti să se apere. Noi suntem favoriţi, e clar, dar acest lucru trebuie să îl arătăm şi în teren. E un meci foarte important, nu mai avem voie să facem niciun pas greşit, cu atât mai puţin pe teren propriu", a spus Sabău.

Pentru această partidă, tehnicianul a anunţat că nu poate conta pe Rui Duarte, Abrudan şi Al. Ioniţă, toţi accidentaţi. În schimb, a adăugat că în primul unsprezece ar putea apărea noutăţi faţă de precedenta etapă. "Sper să debuteze şi Renan pentru că aşteaptă de mult timp să joace într-un meci oficial. Mi-a plăcut foarte mult cum a intrat în amicalul cu Şahtior, e un jucător care atunci când are mingea la picior poate scoate uşor din joc un adversar. Iar Albuţ s-ar putea să apară titular pentru că în amicalul cu Şahtior a apărat foarte bine. Se pare că pe el a fost o presiune prea mare în primele partide", a afirmat antrenorul.

Atacantul Alexandru Ioniţă, ultimul jucător venit în lot, va primi şansa de a juca din nou pentru Rapid în momentul în care va fi la zi cu pregătirea fizică. "Am încredere în Ioniţă, dar a venit total nepregătit şi a intrat cu intensitate mare la antrenament şi nu a rezistat. A făcut o uşoară contractură care l-a scos de la pregătire cel puţin 4-5 zile. El n-a mai jucat de mult, trebuie să fim mai atenţi cu el. Dar e un jucător tânăr, crescut la Rapid şi voi conta pe el atunci când va fi pregătit, pentru că are o foarte mare motivaţie. Ştie că a făcut anumite greşeli şi nu mai vrea să le repete", a explicat antrenorul formaţiei giuleştene.

În ceea ce îl priveşte pe mijlocaşul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Maxim, Sabău a afirmat că a intenţionat să îl transfere pe vremea când antrena echipa FCM Târgu Mureş. "Maxim e un jucător valoros, de perspectivă, instruit în Spania. Are tupeu în joc, are viteză. Eu mi l-am dorit la Mureş, am discutat atunci. Era nevoie de 100.000 de euro şi îl luam, dar nu s-a dorit să se plătească această sumă", a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

Echipa Rapid întâlneşte, sâmbătă, de la ora 21.30, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, formaţia Gloria Bistriţa, într-o partidă contând pentru etapa a VIII-a a Ligii I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici