Saga Djokovic continuă: o nouă noapte în detenţie pentru tenismenul sârb. „Du-te acasă, Novak!”

  • Jucătorul sârb, Novak Djokovic (34 ani), va petrecere încă o noapte în hotelul pentru imigranţi din Melbourne.
  • Decizia finală privind cea de-a două contestaţie a jucătorului legată de deportarea susţinută de guvernul australian va fi luată duminică, 16 ianuarie.
  • Scutirea medicală a lui Djokovic de la cerinţele de vaccinare pentru a juca la AP a provocat furie pe scară largă în Australia.
3908 afișări
Imaginea articolului Saga Djokovic continuă: o nouă noapte în detenţie pentru tenismenul sârb. „Du-te acasă, Novak!”

Sursa foto: Mediafax Foto

Agăţându-se de visul său de a câştiga cel de-al 21-lea titlu la Australian Open, numărul unu Mondial în tenis, Novak Djokovic, s-a întors sâmbătă, 15 ianuarie, într-un hotel de detenţie pentru imigranţi, aşteptând ca un tribunal să decidă dacă el ar trebui deportat.

Djokovic a sosit la hotelul Park din Melbourne în jurul orei 15:30 (06:30 ora României), potrivit unui martor Reuters. Este acelaşi hotel de detenţie pentru imigranţi în care tenismenul sârb nevaccinat a fost ţinut săptămâna trecută din cauza problemelor de viză legate de o scutire medicală COVID-19.

Mai mulţi activişti au scandat „opriţi tortura... lăsaţi-i afară”, în timp ce Djokovic şi alte 33 de persoane carantinate, cu toţii însoţiţi de Forţele de Frontieră, au intrat cu maşina în garajul subteran al hotelului.

Un bărbat care trecea cu bicicleta pe lângă hotel a strigat: „Du-te acasă, Novak!”, notează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Forţei de Frontieră a confirmat că Djokovic a fost reţinut.

Saga care a dominat titlurile la nivel mondial săptămâna trecută ar putea atinge punctul culminant duminică, când Curtea Federală se întruneşte pentru a audia apelul sârbului de 34 de ani împotriva celei de-a doua încercări a guvernului australian de a-l deporta.

Reţinut la sosire, pe 6 ianuarie, Djokovic şi-a petrecut primele patru nopţi în detenţie înainte ca un judecător să-l elibereze luni, după ce a constatat că decizia de a-i anula viza la sosire a fost nerezonabilă.

Ministrul Imigrării, Alex Hawke, a anulat din nou viza lui Djokovic vineri seară, determinând un alt apel din partea avocaţilor jucătorului vedetă.

Documentele tribunalului au arătat că ministrul şi-a justificat decizia pe motiv că prezenţa lui Djokovic ar putea stârni un sentiment major de „anti-vaccinare” în Australia, într-un moment în care ţara se află într-un moment fără precedent în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.

„Deşi... accept că dl Djokovic prezintă un risc individual neglijabil de a transmite COVID-19 altor persoane, consider totuşi că prezenţa sa poate reprezenta un risc pentru sănătatea comunităţii australiene”, a spus Hawke.

Judecătorul David O'Callaghan a stabilit o audiere cu privire la apelul lui Djokovic pentru duminică, ora 9:30 (00:30 ora României). Trei judecători vor audia apelul şi decizia lor va fi definitivă, a spus instanţa.

Avocaţii lui Djokovic au spus că deportarea nu va face decât să susţină şi mai mult sentimentul anti-vaccin, ceea ce ar însemna o ameninţare pentru dezordinea şi sănătatea publică.

Turneul, pe care Djokovic l-a câştigat de nouă ori anterior, începe luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici