Şahtior: Mircea Lucescu este cel mai de succes antrenor din istoria clubului / Ahmetov: Lucescu est un mare prieten şi un mare antrenor

Gruparea Şahtior Doneţk a postat un mesaj pe site-ul oficial în care îl felicită la aniversare pe Mircea Lucescu, despre care scrie că este cel mai de succes antrenor din istoria clubului, în timp ce directorul general Serghei Palkin afirmă că românul este "profesorul său".

888 afișări
Imaginea articolului Şahtior: Mircea Lucescu este cel mai de succes antrenor din istoria clubului / Ahmetov: Lucescu est un mare prieten şi un mare antrenor

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE - Ahmetov despre Mircea Lucescu: Un mare prieten şi un mare antrenor

Patronul clubului Şahtior, Rinat Ahmetov, i-a transmis, miercuri, un mesaj lui Mircea Lucescu, la împlinirea vârstei de 70 de ani, în care îl numeşte pe antrenor "un mare prieten" şi îi mulţumeşte pentru cele 21 de trofee pe care echipa ucraineană le-a câştigat cu românul la conducerea tehnică.

"Să fiu sincer, mă aşteptam la o sărbătoare diferită. Credeam că vom sărbători ziua ta pe Donbass Arena, împreună cu 50.000 de fani, unde am fi scandat din toată inima «îţi mulţumim». Îţi mulţumim pentru Cupa UEFA. Îţi mulţumim pentru cele opt titluri naţionale. Îţi mulţumim pentru cele cinci trofee ale Cupei şi cele şapte Supercupe ale Ucrainei. Îţi mulţumim pentru faptul că Şahtior a câştigat 21 de trofee cu tine. Îţi mulţumim pentru că am devenit respectaţi în Europa. Îţi mulţumim pentru faptul că etalăm perfomanţe deosebite şi spectaculoase. Dragă Mircea! M-am bucurat de marele privilegiu de a lucra cu tine - 12 ani la rând, ai fost antrenorul principal al echipei Şahtior Doneţk. În această perioadă, am devenit buni prieteni, înţelegându-ne perfect unul pe altul, chiar fără cuvinte. Dacă mă întreabă cineva «ce ai spune de Mircea Lucescu?», prima dată aş spune: Este un mare prieten al meu. Un om cu o inimă mare, sincer şi sentimental. Un om devotat echipei Şahtior, care, în cel mai dificil moment al nostru, nu ne-a părăsit pentru o altă slujbă, deşi era căutat. Un om foarte înţelept. Şi lucrul adevărat pe care trebuie să-l spun este acesta: Mircea Lucescu este un mare antrenor! Vreau să spun că el iubeşte Şahtior, iar Şahtior i-a înscris deja numele în istoria sa, cu litere mari de aur. Mircea, eu te salut de ziua ta şi îţi doresc «La mulţi ani». Şi lasă visul tău, visul nostru comun şi visul tuturor fanilor noştri să devină realitate cât mai repede - îmi doresc să revenim împreună cât mai repede pe Donbass Arena. La mulţi ani! Şi fii fericit!", este mesajul lui Ahmetov postat pe site-ul oficial al echipei care evoluează acum la Lvov, din cauza conflictului din estul Ucrainei.

Şahtior: Mircea Lucescu este cel mai de succes antrenor din istoria clubului

"La mulţi ani, Mister!. Tehnicianul român conduce Şahtior de 12 ani, în care s-au schimbat câteva generaţii de jucători. Mister deţine recordul pentru cea mai lungă perioadă ca antrenor principal şi este cel mai de succes tehnician din istoria clubului. Până acum echipa a câştigat 21 de trofee sub conducerea lui Lucescu. Îi dorim sănătate, fericire şi victorii. Fie ca toate planurile să reuşească", scrie şi pe site-ul grupării din Doneţk.

"Dragă Mircea! De 11 ani lucrăm împreună, Şi în tot acest timp, nu am încetat să-ţi admir enegria, înţelepciunea şi determinarea. Mereu am fost impresionat de abilitatea ta de a clădi relaţii şi a conduce echipa, de a stabili o legătură cu toată lumea. Este un mare noroc pentru Şahtior că te-a ales ca antrenor şi că ai acceptat. Eşti unul dintre cei mai buni antrenori ai vremurilor noastre. Mister, eşti profesorul meu!. Cândva ai spus: «Trebuie să ne dezvoltăm mereu, să mergem înainte, să acumulăm cunoştinţe noi, indiferent de vârstă, statut sau poziţie socială». Aceste vorbe m-au stimulat. Mulţumesc în mod special pentru calităţile tale umane. Pentru implicarea în problemelor celorlalţi. Pentru dorinţa de a ajuta oamenii. Pentru atenţia şi solidaritatea faţă de oameni. Dragă Mister! La mulţi ani! Îşi doresc sănătate, succes, linişte şi, desigur, noi victorii cu Şahtior", a declarat directorul general Serghei Palkin.

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, cel mai titrat tehnician român, cu 12 titluri de campion, opt în Ucraina, două în Turcia şi două în România, împlineşte, miercuri, vârsta de 70 de ani.

Cele mai multe performanţe din cariera sa de antrenor le-a obţinut cu actuala sa echipă, Şahtior Doneţk, cu care a câştigat de opt ori titlul de campion naţional, cinci Cupe ale Ucrainei şi şapte Supercupe.

Mircea Lucescu s-a născut la 29 iulie 1945 şi a antrenat de-a lungul carierei formaţiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beşiktaş şi în prezent Şahtior Doneţk. Mircea Lucescu este tatăl fostului selecţioner al României, Răzvan Lucescu.

Din postura de jucător, Mircea Lucescu a activat la Dinamo Bucureşti, Politehnica Bucureşti şi Corvinul Hunedoara. Ca jucător la Dinamo, Lucescu a câştigat 7 titluri în campionatul românesc, în ediţiile 1963/1964, 1964/1965, 1970/1971, 1972/1973, 1974/1975, 1976/1977 şi 1989/1990 (în acest ultim sezon a jucat un sfert de oră într-un meci cu Sportul Studenţesc, la vârsta de 45 de ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici