Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial. Cum arată construcţia de 70 de milioane lei - FOTO

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial, luni, după o investiţie de 70 de milioane de lei, panglica fiind tăiată de cinci foşti sportivi - Simona Richter, Ciprian Porumb, Mircea Barna, Eva Zorgo şi Remus Câmpeanu, iar primarul Emil Boc a aruncat cu mingea la poarta de handbal.

9296 afișări
Imaginea articolului Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial. Cum arată construcţia de 70 de milioane lei - FOTO

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial. Cum arată construcţia de 70 de milioane lei (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, luni, la inaugurarea oficială a Sălii Polivalente, că este "cea mai frumoasă, performantă şi dotată sală sportivă din România", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mulţumesc clujenilor că, din banii lor, integral din bugetul local, s-a realizat această bijuterie sportivă şi de divertisment. Avem cea mai frumoasă, performantă şi dotată sală sportivă din România, comparabilă cu cele din UE, astfel că am pus Clujul pe harta competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale. Sala se pretează la diverse sporturi şi am adresat tuturor federaţiilor invitaţia să pună competiţii sportive naţionale şi internaţionale la Cluj-Napoca", a spus Boc.

TITLURILE ZILEI

Panglica inaugurală a fost tăiată de cinci campioni ai sportului românesc - Simona Richter, laureată a Jocurilor Olimpice la judo, Ciprian Porumb, căpitan al echipei de tenis de Cupa Davis a României, Mircea Barna, sportiv care a înregistrat 50 de selecţii în naţionala de baschet a României, Eva Zorgo, multiplă campioană la atletism, şi Remus Câmpeanu, fotbalist care a purtat zece ani banderola de căpitan al echipei "U" Cluj.

Cei cinci sportivi au primit medalii din partea Primăriei Cluj-Napoca şi a firmei care a construit sala, ceremonia fiind urmată de demonstraţii de baschet şi handbal şi de un spectacol de majorete.

Emil Boc a testat terenul şi a aruncat de câteva ori la poarta de handbal, de la şapte metri, reuşind să şi marcheze.

"Cred că terenul este foarte bun, nu mă pricep, nu sunt expert, dar este foarte bun. La handbal am încercat să îmi amintesc din şcoala generală, dar au mai trecut anii", a spus Boc.

La manifestare au fost prezenţi, printre alţii, prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, vicepreşedintele CJ cu atribuţii delegate de preşedinte, Vakar Istvan, parlamentari de Cluj.

Sala Polivalentă este omologată pentru baschet, volei şi handbal, dar poate găzdui competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile şi de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite în campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor în direct a competiţiilor sportive.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri.

Lucrările au început în anul 2010, însă au fost stopate la începutul anului 2012, în faza de execuţie a circa 65 la sută, printr-o decizie a instanţei. Ulterior, ele au fost reluate, în acelaşi, în urma reluării licitaţiei, csre a fost câştigată de aceeaşi firmă, mai exact de asocierea firmelor Con-A cu Nisal şi InterSport.

Investiţia s-a ridicat la 70 de milioane de lei.

Primul eveniment oficial care va fi găzduit de Sala Polivalentă va fi un concert susţinut de James Blunt, programat vineri, de la 20.00, iar primele competiţii sportive vor avea loc la începutul lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici