Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, inaugurată în octombrie. Cum va arăta centrul de aproape 90 milioane lei şi cu 7.200 de locuri - FOTO, VIDEO

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, ce va fi inaugurată în octombrie, va avea o capacitate de 7.200 de locuri cu posibilitatea de extindere până la 10.000, şi a fost construită pe baza unei investiţii totale de 88 de milioane de lei, fără TVA, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, precum şi congrese şi concerte.

24023 afișări
Imaginea articolului Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, inaugurată în octombrie. Cum va arăta centrul de aproape 90 milioane lei şi cu 7.200 de locuri - FOTO, VIDEO

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca - FOTO, VIDEO (Imagine: primariaclujnapoca.ro)

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca,  va fi situată în afara zonei istorice protejate a oraşului, la vest de aceasta, pe cursul râului Someş, în amonte faţă de centrul oraşului, potrivit site-ului Primăriei Cluj-Napoca.

Cu un regim de înălţime subsol+parter+trei etaje, sala va dispune de anexe sportive şi tehnice, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile şi un parking pe un nivel pentru cel puţin 446 de maşini. Sala Polivalentă, "construită la standarde internaţionale", va servi la organizarea de diverse competiţii şi activităţi sportive, care se vor putea desfăşura mulţumită unui teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile.

GALERIE FOTO

Activităţile vor include jocuri şi competiţii de baschet, volei, handbal, gimnastică, box, judo, karate, scrimă, dans. De asemenea, sala va putea găzdui congrese internaţionale pentru 5000 de invitaţi şi concerte de scenă pentru 7000 de persoane.
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va ocupa o suprafaţă de 38.500 metri pătraţi, informează site-ul firmei de arhitectură Dico şi Ţigănaş, care a publicat şi un videoclip cu imagini din proiectul de construcţie.

În interior clădirea este împărţită în 3 zone relaţionate cu sala principală, potrivit primariaclujnapoca.ro:

  • Zona VIP şi tehnică - dispusă pe 3 niveluri. Găzduieşte un foaier de nivel, un foaier în zona de acces, săli de şedinţe şi conferinţe, birourile de administraţie, cabinele tehnice pentru sală, zona de supraveghere şi anexele acestora;

  • Zona Publicului - dispusă pe 3 niveluri;

  • Zona Sportivilor şi a anexelor sălii - dispusă la parter pe 3 laturi. Cuprinde două vestiare pentru două echipe, birouri antrenori, săli de discuţii, medic, teste antidoping, sala de antrenamente cu anexe de depozitare, depozite pentru echipament de sală. În această zonă vor fi şi un restaurant public şi o zonă cu spaţii comerciale închiriabile;

  • Zona spaţiilor tehnice - cuprinde spaţii pentru depozite sală, depozite generale, centrale termice şi de tratare, centrale de ventilaţie, camera pompelor, bazin de apă, camera cu tabloul electric general, camera de curenţi slabi, camera de curăţenie.

Primăria Cluj-Napoca a organizat în 19 noiembrie 2010 licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, aceasta fiind adjudecată pentru o sumă de 50,9 milioane de lei de către SC Con-A SA din Sibiu, iar termenul de execuţie era de 36 de luni.

Societatea ACI Cluj-Napoca, clasată pe locul al treilea la licitaţie, cu o ofertă de aproape 92 de milioane de lei, a contestat în instanţă atribuirea lucrărilor către Con-A şi a câştigat în urma unei sentinţe a Tribunalului Cluj. Lucrările au fost sistate în martie 2012, după ce fuseseră realizate în proporţie de 65 la sută.

Instanţa a decis, de asemenea, organizarea unei noi licitaţii de către municipalitate pentru lucrările rămase de executat.

În decembrie 2013, Primăria Cluj-Napoca a desemnat câştigătorul licitaţiei organizate pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă, fiind vorba despre o asociere de firme în jurul SC Con-A SA, cu o ofertă totală de 36,5 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici