Sandu: Această alegere împlineşte ceea ce s-a realizat până acum, dar abia începe treaba / Iorgulescu: Este numai meritul lui Mircea Sandu

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu a declarat, vineri, că alegerea Bucureştiului drept gazdă a unor meciuri de la Euro-2020 împlineşte ceea ce s-a realizat până acum în fotbalul românesc, dar a precizat că abia încep greutăţile pentru îndeplinirea caietului de sarcini.

68 afișări
Imaginea articolului Sandu: Această alegere împlineşte ceea ce s-a realizat până acum, dar abia începe treaba / Iorgulescu: Este numai meritul lui Mircea Sandu

Mircea Sandu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Această alegere vine să împlinească ceea ce s-a realizat până acum în fotbalul românesc. Important este că suntem aici, în Comitetul Executiv, că avem conexiuni permanente şi am putut să susţinem la cel mai înalt nivel acest proiect. Decizia aparţine Comitetului Executiv, dar trebuie să aduc în discuţie suportul pe care l-au dat Guvernul cu ministerele implicate, cu agenţiile implicate, primăria, aeroportul. Dar de acum încolo începe treaba. Am pregătit un dosar, a fost bine apreciat, iată că a fost şi votat, urmează ca grupul de lucru care se formează să ducă la îndeplinire angajamentele luate, în următorii şase ani, de fapt mai puţin de şase ani. Vorbim de o infrastructură generală. Un astfel de eveniment aduce unei ţări posibilitatea unei dezvoltări, locuri de muncă, ceea ce este foarte important. Şi mai important este să dispară cât mai puţin din ceea ce se investeşte. Mă bucur că am putut susţine acest proiect şi după ce nu am mai fost preşedinte", a declarat Sandu la Sport.ro.

Întrebat care ar fi câştigul oraşului în urma organizării acestor partide, Sandu a spus că România va avea beneficii pe termen lung: "Nu vă gândiţi cât aduce un astfel de proiect. Gândiţi-vă cât de bine va fi pentru copiii noştri, nepoţii noştri să meargă cu trenuri rapide, să aibă toate condiţiile atunci când merg pe un stadion, va fi un impact favorabil asupra copiilor, care se vor îndrepta către fotbal".

Referitor la funcţia sa de membru în Comitetul Executiv al UEFA, fostul preşedinte al FRF a afirmat că nu ştie dacă va fi propus pentru un nou mandat de către Comitetul Executiv al federaţiei. "Eu mi-am încheiat mandatul la şefia federaţiei, de acum înainte, cu ce pot ajuta, uşa mea este deschisă, cu ce pot să ajut o voi face. Comitetul Executiv al federaţiei naţionale susţine un candidat ca membru în Comitetul Executiv al UEFA. Nu am avut discuţii, nu ştiu dacă voi fi susţinut", a mai spus Sandu.

Bucureştiul a fost desemnat, vineri, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.

Iorgulescu: Este numai meritul lui Mircea Sandu că Bucureştiul va găzdui meciuri la Euro-2020

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, vineri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că desemnarea Bucureştiului să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimile de finală ale Campionatului European din 2020 este "numai" meritul fostului preşedinte al FRF, Mircea Sandu.

"Sunt foarte bucuros pentru această reuşită. Faptul că Bucureştiul se află printre oraşele care vor găzdui meciuri la Euro-2020 este numai meritul lui Mircea Sandu. El, din poziţia pe care o ocupă în cadrul Comitetului Executiv al UEFA, a adus şi finala Ligii Europa la Bucureşti, el a făcut posibil împreună cu cei de la primărie să avem acum Arena Naţională şi tot el a făcut posibil şi această desemnare pentru Euro-2020", a spus Iorgulescu.

El speră ca actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, să înţeleagă acum cât de important este ca Mircea Sandu să fie propus din nou de România pentru funcţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA la alegerile din 2015. "Probabil că acum îşi vor da seama şi cei din actuala conducere a FRF că Mircea Sandu trebuie nominalizat din nou de către România pentru funcţia de membru în Comitetul Executiv al UEFA şi poate chiar pentru cea de vicepreşedinte al UEFA. Pentru că în aceste funcţii se ajunge foarte, foarte greu", a adăugat şeful Ligii Profesioniste de Fotbal.

Gino Iorgulescu susţine că "politicul" şi "sportul" trebuie să facă eforturi comune în următorii ani pentru ca Bucureştiul să se ridice la nivelul celorlalte oraşe care vor găzdui partide la Euro-2020. "Am ajuns la masa greilor prin găzduirea acestor partide de la Euro2020, este o realizare foarte mare pentru România. Infrastructura din România va suferi cu siguranţă multe modificări, de aceea eu spun că politicul şi sportul trebuie să facă eforturi comune şi să facem totul pentru ca Bucureştiul să se prezinte cel puţin la nivelul celorlalte oraşe din toate punctele de vedere", a precizat Iorgulescu.

Preşedintele LPF susţine că în acest moment este obligatoriu ca echipa naţională a României să se califice la Euro-2020. "Reuşita aceasta nu va fi însă completă fără participarea României la turneul final. Este obligatoriu ca echipa naţională să se califice la Euro-2020", a mai spus Iorgulescu pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici