Sandu: Am început discuţiile pentru organizarea CE din 2020 sau 2024 în România şi Ungaria

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu oficialii Federaţiei Ungare de Fotbal privind posibilitatea organizării în 2020 sau în 2024 a turneului final al Campionatului European.

21 afișări
Imaginea articolului Sandu: Am început discuţiile pentru organizarea CE din 2020 sau 2024 în România şi Ungaria

Sandu: Am început discuţiile pentru organizarea CE din 2020 sau 2024 în România şi Ungaria (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie cu CEO-ul unei multinaţionale şi mi-a spus să încercăm să sensibilizăm împreună Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul şi un alt stat de lângă noi cu care să putem organiza un Campionat European care poate fi în 2020 sau 2024. Am avut un contact cu vicepreşedintele Federaţiei Ungare de Fotbal, Sandor Berzi, care e în relaţii foarte apropiate cu premierul maghiar Viktor Orban. Orban a făcut 80 de centre la nivelul Ungariei prin facilităţi fiscale pentru multinaţionale, în special Coca-Cola, care a băgat foarte mulţi bani. Domnul Orban s-a arătat dispus să înceapă discuţiile la nivel de Guvern, pentru că va fi o decizie politică fără doar şi poate", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că a trimis o scrisoare primului ministru Emil Boc în care i-a prezentat proiectul pentru turneul final al CE.

"Am făcut o scrisoare şi către primul ministru, am trimis-o ieri, şi aşteptăm acum care sunt semnalele. Am depistat opt-nouă oraşe în care să se construiască stadioane din care să fie alese cinci-şase oraşe maxim. Aceste investiţii ar rămâne în ţara asta şi ar fi folosite de cetăţenii români. Ne-am săturat de stadioane gen Dinamo, Giuleşti şi mai ştiu eu care nu ne dau nicio posibilitate de civilizaţie", a completat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici