Sandu: Meciul cu Estonia e unul de căpătâi pentru naţională. Ce prime vor încasa jucătorii pentru o calificare la CM-2014

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este îngrijorat după înfrângerea cu scorul de 3-4 din amicalul cu Slovenia şi afirmă că partida cu Estonia, prima din campania de calificare la CM 2014, este una de "căpătâi" pentru echipa naţională.

178 afișări
Imaginea articolului Sandu: Meciul cu Estonia e unul de căpătâi pentru naţională. Ce prime vor încasa jucătorii pentru o calificare la CM-2014

Mircea Sandu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Pe mine m-a îngrijorat înfrângerea din amicalul cu Slovenia (n.r. - scor 3-4). M-a îngrijorat atitudinea din teren a jucătorilor şi uşurinţa cu care am primit patru goluri. Totuşi, Slovenia nu este Serbia care ne-a dat cinci. Noi eram obişnuiţi să marcăm multe goluri cu astfel de echipe, ultima oară chiar am bătut Slovenia cu 2-0. Să sperăm că începem bine cu Estonia, unde va fi un meci foarte dificil. E foarte important să câştigăm în Estonia. Pentru că dacă baţi acolo îi iei din şansele de calificare unui adversar care a fost acum câteva luni la un play-off. Apoi vii acasă cu Andorra, te concentrezi un pic, şi apoi vedem ce se întâmplă mai departe. Dar Estonia este meciul care va fi de căpătâi pentru noi. Cei din Estonia sunt ambiţioşi, sunt periculoşi la fazele fixe", a afirmat preşedintele federaţiei.

Mircea Sandu a explicat că jucătorii echipei naţionale pot încasa o primă de aproximativ 150.000 de euro fiecare dacă reuşesc calificarea la CM 2014. "Dacă jucătorii reuşesc calificarea la Mondiale câştigă fiecare câte 130-140-150.000 de euro în plus faţă de ce era în proiect. Dar sunt bani care vin de la FIFA. Avem contractul cu ei, căpitanul echipei trebuie să îl discute acum cu băieţii, 50 la sută din banii care vin de la FIFA se împart între jucători, antrenori şi aşa mai departe. Premii ştiţi că am dat consistente, peste 120.000 de euro la fiecare calificare, adică ne-am înscris la nivelul marilor echipe ale continentului. Problema nu este atunci când se reuşeşte calificarea, ci faptul că noi plătim în gol. Cheltuim 2-3 milioane într-o campanie de calificare şi banii nu se prea întorc. Pentru că sponsorii vin doar dacă ai performanţe", a adăugat Mircea Sandu.

Preşedintele FRF speră ca Adrian Mutu să ajute prima reprezentativă începând cu luna octombrie. "Mă bucur pentru Mutu, am şi vorbit cu el după ce a semnat cu Ajaccio. El necesită însă 2-3 săptămâni de pregătire pentru a intra în competiţie, Franţa are un campionat destul de greu. Să sperăm că în octombrie va fi gata şi pentru echipa naţională", a precizat oficialul federaţiei.

În ceea ce priveşte retragerile jucătorilor Cristian Chivu şi Mirel Rădoi, Sandu a afirmat că prima reprezentativă trebuie să meargă înainte şi fără ei. "A fost o decizie unilaterală a celor doi. Amândoi au decis să nu mai răspundă convocărilor. Asta este, noi nu putem să rămânem pe loc, mergem mai departe. Trebuie să îi înlocuiască alţii. Ştiu că Piţurcă a vorbit de câteva ori cu Chivu referitor la revenire, dar el nu a cedat. Eu vorbesc cu Chivu. Dar nu am încercat să îl conving, l-am văzut foarte hotărât", a spus Sandu.

Echipa naţională a României întâlneşte în primele două meciuri din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014, Estonia, în deplare, la 7 septembrie, de la ora 21.00, respectiv Andorra, pe Arena Naţională din Bucureşti, la 11 septembrie, de la ora 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici