Şapte hocheişti de performaţă au primit cetăţenia română

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat, luni, alături de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie ceremonia de depunere a jurământului pentru primirea cetăţeniei române pentru şapte sportivi de performanţă, care urmează să fie incluşi în lotul naţional, informează site-ul mts.ro

1467 afișări
Imaginea articolului Şapte hocheişti de performaţă au primit cetăţenia română

Şapte hocheişti de performaţă au primit cetăţenia română

Este vorba despre sportivii: Zabludovsky Denys (Ucraina), Yevgeni Yemelyanenko (Ucraina), Borysenko Pavlo (Ucraina), Nyerges Lajos (Ungaria), Polc Patrik (Slovacia), Butochnov Anton (Ucraina), Krychenko Vitali (Ucraina).

Sportivii vor fi incluşi în lotul naţional de hochei pe gheaţă şi vor participa la competiţiile sportive internaţionale.

La ceremonie au fost prezenţi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, Andrei Tinu, reprezentanţi ai Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă şi reprezentanţi ai mass-media.

Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului a felicitat sportivii pentru primirea cetăţeniei române şi le-a spus că acest lucru îi responsabilizează.

"Dragi români, vă felicit pentru primirea cetăţeniei şi vă spun că de acum înainte acest lucru vă obligă. Vă urez succes în competiţiile următoare şi sunt mândru de voi. Îmi doresc să auzim imnul naţional intonat din ce în ce mai des", a declarat ministrul Marius Dunca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici