Săpunaru (Pandurii Târgu-Jiu) : „Nu suntem în «Cireşarii». Nu e normal să te antrenezi la 50 de kilometri de oraşul tău”

Cristian Săpunaru (31 de ani), fundaşul echipei Pandurii Târgu-Jiu, a declarat, duminică, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, faptul că nu i se pare normală situaţia în care au ajuns jucătorii gorjenilor, să se antreneze pe un teren cu dimensiuni reduse, aflat la 50 de kilometri de Târgu-Jiu.

1998 afișări
Imaginea articolului Săpunaru (Pandurii Târgu-Jiu) : „Nu suntem în «Cireşarii». Nu e normal să te antrenezi la 50 de kilometri de oraşul tău”

Săpunaru (Pandurii Târgu-Jiu) : „Nu suntem în «Cireşarii». Nu e normal să te antrenezi la 50 de kilometri de oraşul tău” (Imagine: Laurentiu Mich / Mediafax Foto)

Chiar dacă a fost în cantonamentul naţionalei din Antalya, Săpunaru este la curent cu problemele de la Pandurii. „Nu e normal să te antrenezi pe un teren subdimensionat, o echipă cu pretenţii la titlu nu poate face asta. La fel, nu e posibil ca cineva din conducere să te trimită să te antrenezi la 40-50 de kilometri de oraşul tău, deocamdată nu suntem în «Cireşarii»”, a declarat Săpunaru, pentru MEDIAFAX.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu a primit, recent, o lovitură din partea factorilor de decizie din oraş. Neînţelegerile dintre autorităţile locale şi constructorul noului stadion din Tg. Jiu au făcut ca echipa să primească interdicţia de a folosi gazonul pentru antrenamente, motiv pentru care Pandurii pregăteşte etapa de vineri, cu ASA Târgu-Mureş, pe un teren de dimensiuni reduse.

Săpunaru nu este încântat nici de întârzierile salariale de la Pandurii. „Dacă nu primeşti salariul trei luni de zile, eşti nevoit să te împrumuţi sau să faci credit la bănci pentru a supravieţui”, a spus fundaşul gorjenilor.

Redăm interviul acordat de Cristian Săpunaru agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Cristi, ai terminat cantonamentul cu echipa naţională. Cum a fost iarna aceasta pentru tine?

Cristian Săpunaru: A fost grea pentru că n-am avut niciun fel de pauză, însă e normală pentru perioada asta, perioada de iarnă e mereu cea mai dură. E un handicap pentru echipa de club că am fost plecaţi patru jucători la lot, însă a fost în folosul în echipei naţionale, deci nu ne pare rău.

Reporter: Echipa ta de club nu mai are teren de antrenament. Dan Nistor, căpitanul echipei, spune că se va consulta cu jucătorii şi vă va propune să nu mai ieşiţi la antrenament dacă nu vi se va oferi o suprafaţă de joc de calitate. Ai fost informat cu privire la problema asta?

Cristian Săpunaru: Vom avea o poziţie fermă cu privire la asta. Nu e normal să te antrenezi pe un teren subdimensionat, o echipă cu pretenţii la titlu nu poate face asta. La fel, nu e posibil ca cineva din conducere să te trimită să te antrenezi la 40-50 de kilometri de oraşul tău, deocamdată nu suntem în „Cireşarii”. Dacă nu ai o bază solidă de antrenament pentru a te putea pregăti de cupele europene sau pentru titlu, doare. Pandurii nu e o echipă aflată la retrogradare! În problema asta suntem cu toţi implicaţi, jucătorii şi staff-ul tehnic. Orice decizie vom lua, o vom lua împreună!

Reporter: Eşti de acord că refuzul de a ieşi la antrenament poate să fie o replică din partea jucătorilor?

Cristian Săpunaru: În momentul în care căpitanul sau oricine altcineva din staff va propune acest lucru, toţi vom răspunde pozitiv.

Reporter: E mai importantă problema lipsei unui teren de antrenament decât cea a restanţelor salariale?

Cristian Săpunaru: Sunt două probleme care cântăresc în egală măsură. Sunt jucători care câştigă puţin şi au nevoie de banii ăştia. Dacă nu primeşti salariul trei luni de zile, eşti nevoit să te împrumuţi sau să faci credit la bănci pentru a supravieţui. Cea cu terenul se leagă direct de performanţă, nu ai condiţii pentru performanţă dacă nu ai unde să te antrenezi. Sunt chestii la care cei din spatele acestei echipe sunt obligaţi să se gândească. Sunt convins că cei din oraş sunt alături de noi, iar singurii care pot aduce bucurii suntem noi, echipa. Pentru asta avem nevoie de o bază de antrenament.

Reporter: În condiţiile acestea mai poate fi îndeplinit obiectivul?

Cristian Săpunaru: E foarte, foarte greu!

Reporter: Conducerea a cerut amânarea meciului de vineri, cu ASA Tg. Mureş, din cauza faptului că voi, cei patru fotbalişti convocaţi la naţională, nu aveţi timp suficient să vă antrenaţi cu Pandurii. Crezi că veţi obţine amânarea?


Cristian Săpunaru: Nu ştiu dacă o vom obţine, însă trebuie să se gândească la faptul că vom avea doar trei zile de antrenament alături de colegii noştri. Şi nu cred că suntem noi cea mai atractivă echipă ca să jucăm în deschiderea etapei, sincer. Mai ales că toţi cei patru suntem titulari la Pandurii, o să ne fie destul de greu după două săptămâni de cantonament alături de echipa naţională.

Reporter: Dacă se vor rezolva toate şi Pandurii va juca în cupele europene, iei în calcul să rămâi la Târgu Jiu şi în sezonul următor?

Cristian Săpunaru: Eu îmi fac treaba la Pandurii până în vară. Dar dacă vor fi performanţe şi echipa va fi acolo unde ne dorim, atunci de ce nu?

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici