Sarah Voss a rupt normele tradiţionale la Campionatul European de Gimnastică. Echipamentul său a inspirat mai multe sportive. FOTO

  • Sarah Voss, din Germania, a ales să poarte un echipament care îi acoperă picioarele
  • Regulamentul le permite gimnastelor să poarte echipamente complete
  • Unii arbitri depuncteză însă gimnastele dacă poartă astfel de echipamente
17573 afișări
Imaginea articolului Sarah Voss a rupt normele tradiţionale la Campionatul European de Gimnastică. Echipamentul său a inspirat mai multe sportive. FOTO

FOTO: Instagram @sarah.vossi

La Campionatele Europene de Gimnastică de anul acesta, o gimnastă din Germania a rupt normele tradiţionale cu echipamentul pe care l-a purtat.

Sarah Voss a ales să poarte un echipament care îi acoperea şi picioarele în loc de cel tradiţional. Decizia ei a venit după ce a spus că se simţea suprasexualizată când concura cu picioarele descoperite. Decizia ei a fost susţinută de Federaţia Germană de Gimnastică, dar şi de cea olandeză, iar după ce au văzut-o concurând mai multe gimnaste de la turneu i-au urmat modelul.

Şi Monica Roşu, dublă medaliată olimpică cu aur în 2004, a lăudat-o pe Sarah pentru curajul de care a dat dovadă.

„Dacă ea se simte bine aşa şi nu o deranjează sau nu o încurcă, e super ok. Probabil că se simţea cumva ... Că fiind toţi ochii asupra ta, să ştii că poate nu ai o greutate bună sau nu eşti foarte slabă, se văd anumite imperfecţiuni şi atunci cred că e cel mai convenabil să concureze cu un costum întreg. De multe ori, chiar şi când eram eu în activitate, mai aveai mici probleme, zile în care probabil nu te simţeai confortabil. Mai aveai, fiind fete, femei, probleme de alt gen”, mărturiseşte fosta gimnastă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici