Şarapova acuză mass-media că nu a relatat corect faptele în cazul suspendării ei pentru dopaj

Maria Şarapova a postat pe contul ei de Twitter un mesaj lung în care acuză media că nu a relatat corect faptele şi că a distorsionat datele legate de suspendarea ei pentru dopaj cu meldonium.

3889 afișări
Imaginea articolului Şarapova acuză mass-media că nu a relatat corect faptele în cazul suspendării ei pentru dopaj

Şarapova acuză mass-media că nu a relatat corect faptele în cazul suspendării ei pentru dopaj

„Într-un articol se scria că am fost prevenită de cinci ori în privinţa faptului că medicamentul urma să fie interzis. Nu este adevărat. Este o distorsionare a comunicării reale care a existat sau care a fost pur şi simplu postată pe un site. Nu vreau să-mi găsesc scuze pentru că nu am ştiut că este interzis. V-am spus deja despre mailul pe care l-am primit pe 22 decembrie 2015, cu subiectul Schimbări importante în programul anti-doping din tenis pentru 2016. Ar fi trebuit să-i acord mai multă atenţie”, scrie sportiva din Rusia.

TITLURILE ZILEI

Meldonium, un medicament folosit pentru tratarea problemelor ischemice, folosit, cu precădere în spaţiul ex-sovietic, a fost interzis de la 1 ianuarie 2016.

„Ce facem cu celelalte comunicări? Au fost îngropate în newsletter-uri, pe site-uri. Pe 18 decembrie, am primit un email cu subiectul Ştiri despre jucători. Conţinea un newsletter la un site pe care erau tone de informaţii despre călătorii, turneele următoare, clasamente, statistici, urări de La mulţi ani şi, da, informaţii anti-doping. Pe acel email, dacă un jucător voia să afle informaţii specifice despre medicamentele adăugate pe lista anti-doping, era obligat să citească printre zeci de alte lucruri fără nicio legătură, trebuia să găsească link-ul Player Zone, să bage o parolă, să dea un username, să citească un home-page cu mai multe de 30 de linkuri diferite care acopereau mai multe subiecte, să găsească linkul la Schimbările şi informaţiile pe 2016 în programul anti-doping, să dea click şi apoi să citească o pagină cu aproximativ alte 30 de linkuri care acopereau mai multe probleme anti-doping”, scrie Şarapova, apoi continuă:

„Apoi trebuia să dai click pe linkul corect, să-l deschizi, să te duci la pagina doi şi acolo găseai un nume diferit pentru medicamentul pe care-l luam eu. Bănuiesc că unii ziarişti numesc asta o avertizare. Cred că multor oameni le-ar fi foarte greu să o găsească”.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, marţi, că Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu data de azi, 12 martie. Sancţiunea obişnuită pentru sportivii prinşi dopaţi pentru prima dată este de doi ani de suspendare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici