Scandal de amploare după ce Messi a vrut să doneze o pereche de ghete în scop caritabil: "Egiptenii poate nu au ce mânca, dar au mândrie" - VIDEO

Lionel Messi (28 de ani), câştigător a cinci Baloane de Aur, a stârnit controverse în Egipt, după ce Said Hasasin, politician şi om de fotbal, s-a enervat când a aflat că starul argentinian intenţionează să doneze o pereche de ghete pentru a strânge bani în scopuri caritabile, notează The Telegraph.

3950 afișări
Imaginea articolului Scandal de amploare după ce Messi a vrut să doneze o pereche de ghete în scop caritabil: "Egiptenii poate nu au ce mânca, dar au mândrie" - VIDEO

Scandal de amploare după ce Messi a vrut să doneze o pereche de ghete în scop caritabil: "Egiptenii poate nu au ce mânca, dar au mândrie"

Televiziunea egipteană MBC Masr a difuzat, sâmbătă, un interviu cu Leo Messi în cadrul programului "Da, sunt faimos!", dar anunţul că acesta intenţionează să doneze o pereche de ghete în scopul caritabile a stârnit controverse neaşteptate. Aruncarea pantofilor este considerată o insultă în Orientul Mijlociu.

Membru în parlamentul egiptean şi prezentator al propriei emisiuni, Said Hasasin, şi-a scos pantofii în timpul emisiunii şi a anunţat că îi va dona nevoiaşilor din Argentina. "Ghetele cui vrei sa le vinzi, Messi? Unghia unui copil egiptean valorează mai mult decât pantofii tăi. Păstrează-ţi ghetele pentru tine sau vinde-i în Israel. Suntem 90 de milioane de egipteni care au mândrie. Avem pantofi. Noi nu mâncăm pe banii primiţi pe ghete. Aş fi înţeles dacă ar fi donat echipamente ale Barcelonei pentru copii egipteni, dar pantofi? Este umilitor pentru tot poporul şi nu accept aşa ceva. Egiptenii poate nu au ce mânca, dar au mândrie", a spus Hasasin, potrivit The Telegraph.

Politicianul a luat legătura cu Azmy Megahed, un purtător de cuvânt al Federaţiei Egiptene de Fotbal, care, la rândul său, a declarat: "Sunt confuz. Dacă Messi a inteţionat să ne umilească, atunci mai bine şi-ar pune ghetele în cap sau le-ar dona oamenilor care îl susţin. Nu avem nevoie de ghetele sale şi nici de acte de caritate din partea evreilor. Să doneze ghetele în Argentina, e plină de oameni săraci", a spus Megahed.

Messi nu a oferit nicio reacţie cu privire la controversele pe care le-a stârnit în încercarea de a dona, dar Mido, fostul fotbalist al naţionalei egiptene, a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îl susţine pe starul argentinian.

"Cel mai preţios lucru pe care un scriitor îl are este stiloul său, iar cel mai preţos lucru pe care îl are un fotbalist sunt ghetele lui", a fost mesajul lui Mido.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici