Scandal de proporţii în Statele Unite! Mai multe gimnaste de top ar fi fost abuzate sexual de medicul lotului olimpic

Medicul în vârstă de 53 de ani a fost arestat în noiembrie anul trecut, fiind acuzat că a agresat sexual un copil în Michigan. Alte zeci de femei au intentat procese împotriva lui Larry Nassar, cel care a tratat de-a lungul timpului şi mai multe gimnaste de top din lotul olimpic al Statelor Unite.

600 afișări
Imaginea articolului Scandal de proporţii în Statele Unite! Mai multe gimnaste de top ar fi fost abuzate sexual de medicul lotului olimpic

Scandal de proporţii în Statele Unite! Mai multe gimnaste de top ar fi fost abuzate sexual de medicul lotului olimpic

Preluând nişte informaţii din Wall Street Journal, Chicago Tribune scrie că acuzaţiile aduse medicului variază de la introducerea unui deget în vaginele şi anusurile lor până la giugiuleala sânilor.

Nassar a negat toate aceste acuzaţii, susţinând că el a efectuat proceduri medicale legitime, însă ancheta a atins cele mai înalte trepte ale sportului american. Wall Street Journal au semnalat faptul că anchetatorii au intervievat de curând mai multe gimnaste care au concurat pentru echipa naţională a Statelor Olimpice, inclusiv două sportive care au cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2012 şi 2016.

TITLURILE ZILEI

Larry Nassar, fostul medic al lotului olimpic de gimnastică al Statelor Unite, care a dominat cu autoritate întrecerile la nivel mondial în ultimii ani, este acuzat că a agresat sexual mai multe femei în timpul unor controale de rutină, dar şi sportive. Federaţia de Gimnastică din SUA susţine că a alertat FBI încă din vara anului 2015, însă lucrurile au început să se mişte abia după 10 luni.

Două campioane olimpice au fost deja audiate de FBI.

Nassar a negat toate aceste acuzaţii, susţinând că el a efectuat proceduri medicale legitime, însă ancheta a atins cele mai înalte trepte ale sportului american. Wall Street Journal au semnalat faptul că anchetatorii au intervievat de curând mai multe gimnaste care au concurat pentru echipa naţională a Stetelor Olimpice, inclusiv două sportive care au cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2012 şi 2016.

În 2016, echipa Statelor Unite a avut următoarea componenţă: Simone Biles, Alexandra Raisman, Laurie Hernandez, Madison Kocian, Gabby Douglas

În 2016, echipa Statelor Unite a avut următoarea componenţă: Gabby Douglas, Jordyn Wieber, Alexandra Raisman, Kyla Ross, McKayla Maroney

CITEŞTE CONTINUAREA INVESTIGAŢIEI PE PROSPORT.RO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici