Scandalul de doping din lumea handbalului românesc. Oficialii Coronei Braşov au autorizat procedurile interzise de WADA

În aşteptarea reacţiilor oficiale din partea ANAD, FR de Handbal şi clubul Corona Braşov pe marginea scandalului de doping de la Braşov, informaţiile continuă să se multiplice în lumea handbalului.

653 afișări
Imaginea articolului Scandalul de doping din lumea handbalului românesc. Oficialii Coronei Braşov au autorizat procedurile interzise de WADA

Sursa FOTO: Facebook Corona Braşov

Conform ProSport, gruparea de la poalele Tâmpei a autorizat acele proceduri interzise. Există date că terapia intravenoasă prin laser a fost realizată în mai multe ocazii. Mai mult, oameni specializaţi de la clinica din Braşov cu care clubul Corona avea o colaborarea obişnuiau să vină şi la sală pentru efectuarea procedurilor. Deocamdată, clubul Corona Braşov nu a vorbit oficial pe această temă.

Preşedinteşle clubului, Liviu Dragomir, a ajuns la Bucureşti, fiind chemat la Federaţia Română de Handbal pentru explicaţii. Naţionala pleacă mâine la Campionatul Mondial, iar o decizie în privinţa jucătoarelor de la Corona Braşov. Daria Bucur, Eliza Buceschi, Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu, dacă vor face deplasarea sau nu, trebuie luată chiar marţi.

”Nu vreau nici să cert, nici să acuz pe nimeni, fetele astea fac o treabă bună, au peformanţe. Asta ne-a interesat pe noi, să avem o strategie care să producă rezultate. Să ne lămurească cei care sunt responsabili, bănuiesc că de asta sunt unii medici, fie preparatori, fie antrenori, fie responsabili ai clubului. Cred că au făcut şi fac ceea ce este necesar să lămurească lucrurile.”, a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului pentru ProSport.

Primarul Braşovului spune că toate aceste reguli interzise de WADA ar trebui cunoscute de personalul medical. ”Ca să mă ia prin surprindere acest caz, trebuie să cunosc regulamentul. Eu nu cunosc detaliile, motiv pentru care nu vreau să intru prea mult în amănunte. Nu este un domeniu la care să mă pricep. Dar dacă sunt regulamente, reguli care spun clar că aşa da, aşa nu, ar trebui să fie cunoscute în primul rând de către cei din domeniul medical.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici