Scandalul în care e implicat arbitrul Sebastian Colţescu îi trezeşte amintiri triste senegalezului Demba Ba

  • În 2018, pe când juca în China, senegalezul l-a acuzat pe un jucător de rasism
  • Cuvântul incriminat era tot „negro”
  • Federaţia chineză a luat măsuri disciplinare împotriva lui Zhang Li
3499 afișări
Imaginea articolului Scandalul în care e implicat arbitrul Sebastian Colţescu îi trezeşte amintiri triste senegalezului Demba Ba

FOTO: Twitter Demba Ba

Demba Ba a mai fost implicat într-un scandal ca cel început de Sebastian Colţescu la Paris. Pe când juca la Shanghai Shenhua, senegalezul a avut o altercaţie serioasă cu Zhang Li, de la echipa adversă, în urma unui schimb tensionat de cuvinte.

Demba Ba este cel care l-a certat pe Colţescu după ce i-a spus „negru” asistentului Pierre Webo. În 2018, Ba a susţinut că un adversar i-ar fi spus “negro”. În timpul meciului dintre Shanghai Shenhua şi Changchun Yatai, între cei senegalez şi Zhang Li a avut loc un incident. Acesta a degenerat rapid, iar Demba Ba l-a bruscat pe adversarul chinez. Ulterior a reclamat insulte rasiste, însă arbitrul partidei nu a luat nicio măsură disciplinară. Abia după meci senegalezul a divulgat că Zhang Li i-ar fi spus “you negro”, un termen rasist.

Federaţia Chineză de fotbal l-a suspendat şase meciuri pe fotbalistul chinez, dându-i şi o amendă de cinci mii de euro. Motivaţia nu a fost legată de racism, ci de faptul că Zhang a “perturbat ordinea partidei, a cauzat haos, iar acţiunile lui au avut un efect negativ asupra publicului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici