Schimbare în clasamentul WTA | Pliskova, eliminată în sferturile US Open, şi pierde locul 1 WTA. Garbine Muguruza, LIDER mondial de luni/ Pe ce loc se află Simona Halep

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova (1 WTA) a fost eliminată, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la US Open, dotat cu premii în valoare totală de 20 de milioane de dolari şi, de luni, va pierde poziţia de lider mondial.

8682 afișări
Imaginea articolului Schimbare în clasamentul WTA | Pliskova, eliminată în sferturile US Open, şi pierde locul 1 WTA. Garbine Muguruza, LIDER mondial de luni/ Pe ce loc se află Simona Halep

Schimbare în clasamentul WTA | Pliskova, eliminată în sferturile US Open, şi pierde locul 1 WTA. Garbine Muguruza, LIDER mondial de luni/ Pe ce loc se află Simona Halep

Pliskova a fost învinsă, scor 6-7(4), 3-6, de către americanca Coco Vandeweghe, ocupanta poziţiei a 22-a în ierarhia mondială, după o oră şi 37 de minute. Astfel, de luni, Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA) va deveni lider mondial, cu 6030 de puncte, Halep va rămâne pe locul doi, cu 5965 de puncte, Elina Svitolina (Ucraina) va fi pe locul trei, cu 5640 de puncte, în timp ce Pliskova va ocupa locul patru, cu 5520 de puncte.

Pentru a deveni numărul 1 mondial, Muguruza avea nevoie ca Pliskova să nu ajungă în finală, iar Svitolina sa nu treacă de faza sferturilor de finală la US Open, lucru care s-a întâmplat. După eliminarea Pliskovei, trei americance vor fi prezente în semifinalele turneului de casă: Venus Williams, Coco Vandeweghe şi Sloane Stephens.

TITLURILE ZILEI

În turul următor, Coco Vandeweghe o va întâlni pe câştigătoarea meciului Kaia Kanepi (Estonia, 418 WTA) - Madison Keys (SUA, 16 WTA). Pentru accederea în semifinalele turneului de la US Open, Coco Vandeweghe va încasa un cec în valoare de 920.000 de dolari şi 780 de puncte în clasamentul mondial. Venus Williams şi Sloane Stephens vor juca între ele pentru un loc în ultimul act.

Garbine Muguruza este al 24-lea lider mondial din istorie şi a doua jucătoare din Spania, după Arantxa Sanchez Vicario. Halep poate pica pe locul trei dacă Venus Williams câştigă titlul la US Open.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici