Scorul săptămânii în preliminariile de la Cupa Mondială Quatar 2022. Japonia a învins Mongolia cu 14-0

  • Echipa naţională de fotbal a Japoniei a înregistrat marţi al doilea cel mai mare scor administrat la nivel de reprezentativă din istoria sa.
  • Niponii au învins Mongolia în preliminariile asiatice pentru Cupa Mondială din Quatar cu 14-0.
132 afișări
Imaginea articolului Scorul săptămânii în preliminariile de la Cupa Mondială Quatar 2022. Japonia a învins Mongolia cu 14-0

Recordul deţinut de Japonezi este un scor de 15-0, înregistrat împotriva reprezentativei statului Filipine, în 1967, după ce, în 1917, filipinezii îi surclasaseră cu 15-2.

În meciul de marţi, atacantul lui Werder Bremen, Yuya Osako, a marcat un hat trick, în timp ce mijlocaşul lui Liverpool, Takumi Minamino, care este în prezent împrumutat la Southampton, s-a aflat şi el printre marcatori.

Mongolia, care se află pe locul 190 în lume, a reuşit doar două şuturi spre poartă, comparativ cu cele 34 ale Japoniei.

În ciuda faptului că, oficial, Mongolia a fost considerată gazdă, jocul a avut loc în Japonia, la Chiba, pe stadionul Fukuda Denshi Arena, fără spectatori, deoarece Mongolia a trebuit să renunţe la drepturile de găzduire, din cauza reglementărilor impuse de pandemie.

Victoria aduce Japonia la un pas de a accede în faza următoare a calificărilor la Cupa Mondială, în zona Asiei, rezultat pe care îl va obţine dacă va învinge Myanmar în următoarea partidă de pe 3 iunie.

Japonezii au marcat până la pauză 5 goluri, pentru ca în partea secundă să înscrie altele 9, dintre care 4 într-un interval de 11 minute.

Ceilalţi marcatori ai niponilor au fost Daichi Kamada, Hidemasa Morita, Takuma Asano şi, cu câte o dublă, Sho Inagaki, Junya Ito şi Kyogo Furuhashi. Mongolii au marcat şi ei un gol, dar în proprie poartă, prin Khash Erdene Tuyaa, în minutul 40.

Un alt scor fluviu l-a înregistrat luni şi Canada, care a învins Insulele Cayman cu 11-0, tot în preliminariile de calificare la Cupa Mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici