Scoţia a făcut cadou Ţării Galilor titlul de campioană a Six Nations Cup la rugby

  • Ţara Galilor a câştigat ediţia din acest an a Six Nationas Cup la rugby
  • Scoţia a învins Franţa şi i-a făcut, astfel, campioni pe galezi
  • Franţa avea nevoie de victorie la o diferenţă de 21 de puncte pentru a câştiga Turneul celor 6 naţiuni 2021
430 afișări
Imaginea articolului Scoţia a făcut cadou Ţării Galilor titlul de campioană a Six Nations Cup la rugby

Scoţia a făcut cadou Ţării Galilor titlul de campioană a Six Nations Cup la rugby

Echipa reprezentativă de rugby a Scoţiei a învins dramatic, în minutele suplimentare de joc, naţionala Franţei, în ultimul meci al Six Naţions Cup, ajutând astfel Ţara Galilor să câştige titlul de campioană a Turneului celor 6 naţiuni.

Ultimul meci al Six Nations Cup din acest sezon s-a jucat vineri seara pe Stade de France, la Paris, între reprezentativa Cocoşului Galic şi cea a Scoţiei. Pentru a se încorona campioană a competiţiei, Franţa avea nevoie de o victorie la o diferenţă de 21 de puncte, cu cel puţin 4 eseuri reuşite.

Meciul a fost unul de mare angajament şi spectaculozitate, cu mai multe răsturnări de situaţie, Scoţia câştigând în cele din urmă cu 23-27 (13-10).

Gazdele au debutat cu o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 8 de Ntamack, dar scoţienii au revenit, ducând scorul la 3-10, după un eseu (van der Merwe) transformat şi o lovitură de pedeapsă ce a trecut printre buturi (Rusell).

Francezii nu s-au lăsat mai prejos şi au repetat în oglindă reuşita scoţienilor: eseu transformat şi lovitură de pedeapsă, intrând la pauză cu avantaj 13-10. Nu înainte ca scoţianul Hogg să fie avertizat cu cartonaş galben şi 10 minute de eliminare.

Profitând de avantajul numeric, Penaud a culcat în terenul de ţintă scoţian, la 5 minute după reluare, majorând la 18-10

A venit apoi rândul scoţienilor să întoarcă rezultatul, cu transformarea unei lovituri de pedeapsă (Rusell) şi a unui eseu, care au dus scorul la 18-20 (min. 61).

Dramatismul meciului a continuat, peste 4 minute „cocoşii” culcând din nou (Rebbadj, min. 65), fără să transforme, trecând în avantaj, 23-18.

În minutul 70, Rusell a primit cartonaş roşu direct, pentru placaj înalt, la nivelul gâtului, lăsându-i pe oaspeţi în 14 oameni.

În ciuda inferiorităţii, scoţienii au insistat pe final, reuşind prin van der Merwe un eseu în minutele suplimentare ale meciului, transformat de Hastings, pentru victoria cu 23- 27.

În urma acestui rezultat, Ţara Galilor s-a încoronat campioană, urmată de Franţa, Irlanda şi Scoţia.
Scoţia a câştigat în Franţa pentru prima dată, din 1999 încoace. O altă bornă istorică, nerealizată de Scoţia din 1926, este dubla victorie, în deplasare, în acest sezon, împotriva rivalelor istorice Franţa şi Anglia.

"Sunt atât de mândru de echipă. Am venit aici într-un mediu destul de ostil, cu lotul incomplet, apoi am primit un cartonaş galben şi un cartonaş roşu, fiind nevoiţi să întoarcem rezultatul. Dar băieţii au arătat curaj, efort, unitate şi abilitatea de a câştiga. Un sfârşit excelent pentru un sezon cu adevărat promiţător pentru noi”, a declarat după meci antrenorul principal al Scoţiei, Gregor Townsend, potrivit BBC.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici