Scuderia Ferrari lucrează la trei monoposturi odată

Scuderia Ferrari, care nu a avut un început de sezon foarte bun, dezvoltă trei modele de monopost de Formula 1 în acelaşi timp: cel din actualul sezon, cel din 2013, dar şi cel din 2014.

97 afișări
Imaginea articolului Scuderia Ferrari lucrează la trei monoposturi odată

Ferrari lucrează la trei monoposturi odată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ferrari a început sezonul cu un monopost necompetitiv, dar echipa a reuşit să-l dezvolte cu bine până în prezent. Inginerii şi mecanicii de la Maranello pregătesc un set de îmbunătăţiri şi la Marele Premiu al Europei, care va avea loc, în acest weekend, la Valencia. Piloţii Fernando Alonso şi Felipe Massa vor beneficia de o nouă podea şi o nouă aripă faţă pe maşinile lor, în timp ce alte modificări vizează aripa spate şi eşapamentul.

"Am muncit intens în ultimele luni şi am obţinut o mare îmbunătăţire a performanţelor monopostului", a declarat designerul-şef Nikolas Tombazis, informează cotidianul spaniol Marca, potrivit motorsport.com.

În acelaşi timp, Ferrari lucrează la monopostul pentru sezonul 2013, dar şi la un şasiu complet schimbat pentru 2014, odată cu introducerea motoarelor V6.

"Modelul 2013 este o evoluţie a celui din acest an şi ce punem pe maşina de acum ne va fi folositor şi la anul. Există un mic grup de persoane care lucrează pentru a realiza componente numai pentru următorul model. Multă lume lucrează deja pentru construirea noului motor, iar alţii pentru maşina din 2014, ce va fi una complet nouă", a explicat Tombazis.

În sezonul curent, Ferrari stă bine în clasamentul piloţilor, avându-l pe Fernando Alonso pe locul doi, la două puncte de liderul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). Însă rezultatele înregistrate de Massa au fost foarte slabe, doar 11 puncte în şapte curse (locul 14), astfel că scuderia este abia pe locul patru la constructori, cu 97 de puncte, după Red Bull (164), McLaren-Mercedes (133) şi Lotus-Reanult (108).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici