Se reiau antrenamentele, nu competiţiile sportive. Anunţul ministrului Sportului: reguli clare şi stricte pentru sportivi şi 4 faze care trebuie aplicate obligatoriu

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre regulile ce trebuie urmate pentru ca sportivii să revină la antrenamente.

1085 afișări
Imaginea articolului Se reiau antrenamentele, nu competiţiile sportive. Anunţul ministrului Sportului: reguli clare şi stricte pentru sportivi şi 4 faze care trebuie aplicate obligatoriu

Se reiau antrenamentele, nu competiţiile sportive. Anunţul ministrului Sportului: reguli clare şi stricte pentru sportivi şi 4 faze care trebuie aplicate obligatoriu

Ministrul Sportului a precizat că toate aceste măsuri se referă strict la reluarea activităţii de antrenament, nu la reluarea competiţiilor sportive propriu-zis.
 
Ionuţ Stroe a afirmat că preferă să nu ofere un moment estimativ pentru data la care s-ar putea relua competiţiile.
 
”Sportivii se vor antrena în regim închis. Fiecare federaţie trebuie să îşi consulte cluburile pentru a vedea în ce măsură se pot respecta aceste reguli. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor. 
 
Iată ce trebuie să facă concret un club, un lot de sportivi pentru a reveni la antrenamente:
 
Faza 1 - pregătirea preliminară
Faza 2 - sesiuni de pregătire individuală
Faza 3 - sesiune de pregătire în grupuri mici
Faza 4 - sesiune de pregătire colectivă comună
 
Sportivii trebuie să stea obligatoriu o perioadă de 14 zile înainte de intrarea în cantonament. Apoi vor fi testaţi şi doar cei care au rezultate negative, vor putea începe să se pregătească în baze. Transportul către cantonament se va face cu automobilul propriu, eventual, fără opriri pe traseu. La intrarea în cantonament se va efectua triaj epidemiologic.
 
Vorbim despre repornirea pregătirii de antrenament, nu despre sport în masă. În acest moment, preferăm să nu estimăm când vom relua activitatea sportivă. Competiţiile sportive sunt suspendate, nimeni nu îşi poate programa meciuri acum", a declarat ministrul Sportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici