Se relaxează şi măsurile din fotbal? Liga Profesională de Fotbal a convocat cluburile la discuţii

  • Liga Profesională de Fotbal (LPF) a convocat cluburile şi autorităţile la discuţii.
  • Protocoalele din fotbalul românesc s-ar putea modifica.
  • Justin Ştefan: „Vrem să definim o procedură standard”.
506 afișări
Imaginea articolului Se relaxează şi măsurile din fotbal? Liga Profesională de Fotbal a convocat cluburile la discuţii

Se relaxează şi măsurile din fotbal? FOTO Arhivă

Vrei un fotbal ca afară? S-ar putea să-l ai, cel puţin din punct de vedere al măsurilor de precauţie în privinţa COVID-19. Săptămâna viitoare, Liga Profesionistă de Fotbal a convocat cluburile şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate şi ai Guvernului la discuţii. Se doreşte definirea unei proceduri standard în Liga 1. Regulile impuse de autorităţi au devenit mult mai permisive în ultima perioadă. În cazul Petrolului, şase jucători şi un membru al staff-ului au fost testaţi pozitiv, dar n-a mai fost nevoie de internare, deoarece aceştia erau asimptomatici.  

 
„Tocmai de aceea vrem să definim o procedură standard. Dacă avem un pozitiv, acesta se izolează. Restul jucătorilor se retestează, iar cei negativi merg mai departe. Cam aşa este procedura şi în Germania”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pentru Mediafax. 
 
La şedinţa programată săptămâna viitoare, se va aduce în discuţie şi problema prezenţei spectatorilor la meciurile de fotbal. Din 9 iunie, în România s-ar putea redeschide restaurantele, în timp ce terasele şi-au început deja activitatea. Pe stadioane, riscul de infectare cu noul coronavirus este teoretic mult mai mic, dacă spectatorii vor respecta măsurile de distanţare socială.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici