Sebastien Ogier a câştigat Raliul Spaniei. Clasament general piloti

Sebastian Ogier a câştigat, duminică, Raliul Spaniei, la bordul unei maşini Volkswagen Polo, fiind urmat de Dani Sordo şi Thierry Neuville, piloţii echipei Hyundai Motorsport, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

156 afișări
Imaginea articolului Sebastien Ogier a câştigat Raliul Spaniei. Clasament general piloti

Sebastien Ogier a câştigat Raliul Spaniei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Dani Sordo a început ziua de duminică la 5,8 secunde în spatele Sebastien Ogier şi în final a terminat cursa de casă pe poziţia secundă. Pentru spaniol acesta a fost cel de-al doilea podium din 2016, după cel din Germania, şi o îmbunătăţire faţă de evoluţia de anul trecut din Spania când a terminat pe locul trei. Thierry Neuville s-a clasat pe 3, acesta fiind al treilea podium consecutiv, şi urcă pe locul secund în clasamentul general al piloţilor, la egalitate cu Andreas Mikkelsen. Hayden Paddon a terminat pe 4, iar Kevin Abbring, cu modelul i20 WRC din 2015, a sosit al şaptelea.

Duminică au fost programate patru probe speciale, iar Dani Sordo şi Marc Marti au făcut tot posibilul pentru a-l prinde din urmă pe Ogier. Spaniolul nu a reuşit să recupereze diferenţa, dar şi-a îndeplinit obiectivul şi a încheiat cursa de casă pe podium.

“A fost un weekend incredibil şi nu ştiu cum să le mai mulţumesc fanilor pentru susţinerea lor. Am făcut totul pentru a-l prinde din urmă pe Sebastien şi îl felicit pentru performanţă de aici. Sunt mândru totuşi că am terminat pe doi deoarece muncit mult pentru acest podium”, a spus Sordo.

Neuville şi Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au avut o abordare prudenţă în ultima zi, obiectivul fiind de a termină pe podium. Cu punctele de aici, Neuville l-a egalat pe Andreas Mikkelsen în clasament şi a urcat pe locul secund.

“Nu avea niciun sens să mai riscăm. Am scos maximum din maşină şi este un rezultat foarte bun pentru noi. Că echipa este unul dintre cele mai bune raliuri şi sper să putem obţine aceleaşi performanţe şi în Marea Britanie şi Australia, ultimele două etape ale sezonului. Cu siguranţă va fi un final de sezon interesant”, a spus Neuville.

Paddon şi John Kennard, copilotul sau, au făcut progrese pe tot parcursul raliului şi şi-au asigurat cea mai bună clasare la o etapă pe asfalt din carieră.

“Am avut un final bun şi cred că întreagă echipa poate fi mulţumită cu acest rezultat. Chiar dacă nu am urcat pe podium sunt foarte mulţumit de rezultatul de aici. Urmează două etape pe macadam şi abia aştept să evoluez din nou pe suprafaţă mea preferată”, a spus Paddon.

Pentru Abbring şi Seb Marshall, copilotul sau, Raliul Spaniei a însemnat cea mai bună performanţă din WRC.

“Mă bucur că am obţinut cel mai bun rezultat din carieră aici în Spania. A fost un weekend în care am învăţat multe şi sperăm să putem profită mai mult de poziţia noastră la start pe probele de vineri. Aş vrea să mulţumesc întregii echipe pentru oportunitatea de a concura aici”, a spus Abbring.

Hyundai Motorsport are în total 10 clasări pe podium în acest sezon, iar în Spania echipa a câştigat trei probe speciale.

“Am vrut să ne luptăm pentru victorie, dar nu am putut face mai mult. Totuşi, avem două maşini pe podium şi suntem foarte mulţumiţi. Dani a avut un weekend fantastic şi merită din plin acest rezultat. Thierry a venit şi el pe podium şi acum se lupta pentru locul secund în campionat, ceea ce este o performanţă excelenţă. Hayden a reuşit şi el cea mai bună performanţă pe asfalt, iar Kevin cel mai bun rezultat al sau din WRC aşa că nu avem cum să nu fim mulţumiţi. Acum ne concentrăm pe ultimele două etape din calendar pentru că vrem să terminăm sezonul cu rezultate cât mai bune”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Marii Britanii, penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri FIÂ (WRC), se va desfăşura în perioada 27 – 30 octombrie.

Rezultate Raliul Spaniei 2016

S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:13:03.6
D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +15.6
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:15.0
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:27.8
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:24.4
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:24.9
K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +7:31.3
J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:05.1
P Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +9:20.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 222 puncte / A. Mikkelsen 127 / T. Neuville 127 / H. Paddon 114 / D. Sordo 111 / J. M. Latvala 104 / M. Østberg 90 / O. Tanak 61 / K. Meeke 54 / C. Breen 36 / E. Camilli 27 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 12 / E. Lappi 12 / M. Prokop 12 / K. Abbring 10 / T. Suninen 8 / P. Tidemand 8 / J. Kopecky 7 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / L. Bertelli 4 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 2 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 322 puncte / Hyundai Motorsport 260 / M-Sport World Rally Team 144 / Volkswagen Motorsport II 136 / Hyundai Motorsport N 124 / DMACK World Rally Team 74 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 4

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici