Secretarul general al Comitetului Olimpic Rus, Anastasia Davydova, ar fi fugit din ţară

Anastasia Davydova, secretarul general al Comitetului Olimpic Rus (ROC) şi de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fugit din ţară, potrivit presei de stat ruse, citată de mai multe surse jurnalistice europene.

7910 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Comitetului Olimpic Rus, Anastasia Davydova, ar fi fugit din ţară

Hepta

Plecarea lui Davydova din Rusia are loc în urma unei mobilizări parţiale a rezervelor militare pentru a lupta în războiul din Ucraina şi a ordinului dat de Ministerul Sporturilor organismelor naţionale de conducere de a suspenda taberele de antrenament din străinătate.

Agenţia de ştiri de stat TASS relatează că Davydova a anunţat personalul de la baza sa de înot artistic din Moscova că nu intenţionează să se întoarcă în Rusia.

Davydova este secretar general al ROC, după o carieră remarcabilă ca sportivă.

Cele cinci medalii olimpice de aur ale lui Davydova - câştigate la înot sincron la Atena 2004, Beijing 2008 şi Londra 2012 - reprezintă o performanţă depăşită doar de compatrioata Svetlana Romashina.

În timp ce Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat ca sportivii şi echipele naţionale ruseşti să fie interzise din competiţiile internaţionale din cauza războiului din Ucraina, ROC nu a fost suspendat.

Conform Ria Novosti, Comitetul Olimpic Rus a declarat că nu ştia despre plecarea Anastasiei Davydova şi a membrilor familiei sale din Rusia, precum şi de cererile de demisie din atribuţia de secretar general al organizaţiei.

Marţi, Tatyana Pokrovskaya, antrenorul principal al echipei naţionale ruse de înot sincron, a declarat pentru RIA Novosti că Davydova a părăsit Rusia.

„Comitetul Olimpic rus nu ştie în prezent despre Anastasia Davydova că ea sau vreun membru al familiei sale a părăsit ţara noastră şi că nu intenţionează să se întoarcă în Rusia. ROC nu a primit nicio autorizaţie de la secretarul general de a comuniica ceva în acest sens".

Reuniunea olimpică, în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a ROC, este programată pentru 20 decembrie.

„ROC îşi desfăşoară activitatea planificată, inclusiv raportarea Adunării Olimpice şi pregătirile pentru alegeri. A fost stabilită o dată, a început procesul de nominalizare a candidaţilor pentru funcţiile de conducere. Aparatul ROC funcţionează într-un mod avansat, eficienţa operaţională a organizaţiei nu depinde de situaţia personală a secretarului general".

ROC a subliniat că, dacă va fi necesar, deciziile privind viitorul lui Davydova vor fi luate în conformitate cu statutul organizaţiei şi numai pe baza unor date verificate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici