Secundele de aur. Cum a schimbat Darren Cahill soarta meciului Simonei Halep în turul trei de la Indian Wells

Două lucruri s-au remarcat în partida jucată de Simona Halep în turul trei de la Indian Wells - una grea, în care liderul mondial a simţit din nou ce înseamnă ca o jucătoare intrată pe teren fără urmă de inhibiţie, cu un arsenal bazat pe forţă, să prindă o zi faină de tot.

6163 afișări
Imaginea articolului Secundele de aur. Cum a schimbat Darren Cahill soarta meciului Simonei Halep în turul trei de la Indian Wells

Secundele de aur. Cum a schimbat Darren Cahill soarta meciului Simonei Halep în turul trei de la Indian Wells

În primul rând - tenacitatea constănţencei, care a dat lumii tenisului motive să vorbească din nou despre spiritul ei de luptătoare, resurse fizice şi mentale, dorinţă şi dăruire - toate atribute ale unor mari campioni în tenis. În al doilea rând, Darren Cahill a avut o nouă intervenţie perfectă, la momentul în care a fost convocat de Simona pe teren.

Australianul a vorbit mult şi a venit cu mult mai multe indicaţii tehnice decât o face de regulă şi decât o făcea cu precădere în prima parte a colaborării cu Simona Halep. Adus pe teren de numărul unu mondial la scorul de 1-6, 3-2, Cahill a înghesuit multă informaţie, chiar dacă eleva lui s-a ferit din calea privirii sale, căutând în termobag şi continuându-şi rutina. De partea cealaltă, românca nu a scos un cuvânt.

"Excelent efortul lui Halepeno de a o scoate la capăt cu Dolehide, discurs de antrenor extrem de intens al lui Darren Cahill în setul doi", a notat Brad Gilbert, pe contul de Twitter.

Cahill i-a cerut Simonei, în primul rând, să fie mai agresivă cu reverul, să îl direcţioneze mai des în lung de linie sau să îl arunce de partea cealaltă pe diagonală fără viteză. Iar partea finală a meciului a văzut o creştere semnificativă a replicilor de pe rever trimise de Simona.

"Ok, câteva lucruri...". Aşa şi-a început discursul australianul, arătând clar că urmează să îi ofere Simonei o listă destul de consistentă de informaţii.

1. Plasamentul loviturii de rever

"Fii mai agresivă cu reverul, loveşte mai des în lung de linie, pentru că în acest moment loveşti prea în spate, iar toate loviturile tale de rever ajung în mijlocul terenului. Ea ştie astfel că va juca un forehand după ce ţi-a dat pe rever - aşa că de pe rever, ori dai un cross-scurt, pentru a-i ţinti reverul, ori fii agresivă - loveşti în lung de linie. Nu te-am văzut lovind aşa decât o singură dată - în urmă cu vreo două game-uri, a fost o minunăţie!", a transmis Darren.

2. Poziţionarea pe teren

Australianul a continuat. "Dacă eşti mai agresivă, îţi vei menţine puţin şi poziţia pe linia de fund a terenului", i-a explicat Darren ajustarea necesară din punct de vedere al poziţionării pe teren.

3. Returul

În faţa unei jucătoare cu serviciu impunător, Cahill a vorbit separat despre lovitura de retur. "Nu mă deranjează ce faci pe terenul de egalitate. Dar - acelaşi lucru în terenul de avantaj - când vezi că vine mingea cu efect, trebuie să faci pasul în faţă pentru a returna acea chestie. Ori ţinteşti spre rever, ori mergi direct pentru lovitura decisivă, în lung de linie. Este acelaşi lucru - trebuie să o scoţi din zona de centru a terenului, pentru că atunci când rămâi prea în spate, ştie că nu o vei pedepsi cu reverul, aşa că VEI FI MAI AGRESIVĂ cu reverul TĂU. O dai tare în lung de linie sau o dai mai moale, pe diagonală. E ok dacă prinzi linia, poţi face o greşeală, dar nu trebuie să rupi cu diagonala', a pledat antrenorul în vârstă de 52 de ani.

4. Topspin pentru topspin

Simona Halep a remarcat la final de meci topspinul deranjant al americancei de 19 ani. "Mi-ar plăcea câteva forehand-uri cu spin, înalte, spre reverul ei. În ultimele game-uri ai început să simţi dreapta - dă în lung de linie, cu mai mult spin, scoate-o din zona de confort şi apoi poţi să o alergi pe partea de forehand. Nu trebuie să te iei la trântă cu ea. Foloseşte puţin mai mult săritura din suprafaţa de joc pentru a-ţi câştiga ceva timp, menţine mai mult poziţia pe linia de fund a terenului", i-a transmis Darren Cahill.

Australianul nu a uitat să încheie discursul bogat în corecturi şi adnotări cu încurajări şi asigurarea 'eşti pe drumul cel bun': "dincolo de toate astea, ultimele 3-4 game-uri au fost bune. Haide!"

Consecinţa: Simona a câştigat primul break în partidă, după o oră şi trei minute de la primul punct disputat, dând startul unei serii de patru game-uri câştigate contra serviciului. Cahill a sărit în picioare demai multe ori în finalul setului doi, în special în tiebreak, şi-a aplaudat jucătoarea şi s-a dovedit, din nou, că este un atu important pentru cea mai bună jucătoare de tenis a momentului.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici