Selecţionerul Marocului, optimist după înfrângerea din finala mică: Sunt sigur că peste 15-20 de ani o echipă africană va câştiga Cupa Mondială

  • Selecţionerul Marocului spune că jucătorii săi vor pleca din Qatar mândri după ce au devenit prima echipă africană care ajunge în semifinalele unei Cupe Mondiale
  • Walid Regragui crede că o echipă din Africa va câştiga turneul în următoarele două decenii.
557 afișări
Imaginea articolului Selecţionerul Marocului, optimist după înfrângerea din finala mică: Sunt sigur că peste 15-20 de ani o echipă africană va câştiga Cupa Mondială

Leii din Atlas au fost învinşi sâmbătă cu 2-1 de Croaţia în finala mică a Cupei Mondiale, dar Regragui şi-a lăudat tinerii jucători spunând că au făcut tot ce le-a cerut în turneu, după ce au învins echipe de elită, printre care Belgia, Portugalia şi Spania.

"Am vrut să aducem o bucurie fanilor noştri, dar suntem în continuare fericiţi, suntem printre cele mai bune patru echipe din lume", a declarat Regragui reporterilor. "Am oferit tuturor un spectacol bun, nu am renunţat niciodată. Felicitări Croaţiei, îşi merită locul trei. Noi suntem o echipă tânără care încă învaţă".

Marocul a terminat pe primul loc în grupa din care au făcut parte Croaţia şi Belgia, care a ocupat locul trei la Cupa Mondială 2018, înainte de a elimina Spania şi Portugalia în optimi, respectiv sferturi. Parcursul lor a fost încheiat în semifinale de Franţa, campioana en-titre, scrie Al Jazeera.

Regragui crede că o echipă din Africa va câştiga turneul în 15-20 de ani

Campania Marocului în Qatar a oferit, de asemenea, fotbalului african un impuls moral uriaş, după ce niciuna dintre cele cinci echipe de pe continent nu a reuşit să treacă de faza grupelor în Rusia în 2018.

"Cred că ne-am arătat forţa, am arătat că fotbalul african este pregătit să înfrunte echipele de top din lume cu eficienţă şi jucând la cel mai înalt nivel", a declarat Regragui într-o conferinţă de presă.

Regragui a declarat că speră ca performanţa lor din Qatar să lase o moştenire durabilă pentru fotbalul african.

"Prin experienţă, devii mai puternic şi sper să învăţăm şi să creştem şi să construim în copiii noştri din Africa un ADN fotbalistic care să dureze", a spus el. "Acum am permis copiilor să viseze, să viseze să fie fotbalişti şi să meargă la Cupa Mondială. Acest lucru nu are preţ. În ceea ce priveşte impactul în ţara noastră, am ridicat ştacheta foarte sus".

Următoarea Cupă Mondială din 2026, care va avea loc în Canada, Mexic şi Statele Unite, va fi extinsă la 48 de echipe, iar Africa va avea cel puţin nouă locuri, cu patru mai multe decât în prezent.

"Cu nouă participanţi, vom învăţa. Peste 15, 20 de ani, sunt sigur că o echipă africană va câştiga Cupa Mondială, pentru că vom învăţa", a mai spus Regragui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici