Semifinale la Wimbledon 2019. Simona Halep, cotată ca favorită în faţa Elinei Svitolina. „Un meci lejer”

Simona Halep are şansa să ajungă în prima ei finală la Wimbledon. Jocul arată foarte bine, a dat dovadă de constanţă, iar expertul Mats Wilander vine cu argumente clare pentru care consideră că Simona s-ar putea impune chiar în al doilea turneu de Mare Şlem.

1208 afișări
Imaginea articolului Semifinale la Wimbledon 2019. Simona Halep, cotată ca favorită în faţa Elinei Svitolina. „Un meci lejer”

Semifinale la Wimbledon 2019. Simona Halep, cotată ca favorită: Va trece de Elina Svitolina. Un meci lejer

Totuşi, există şi un minus pentru româncă. Până în acest moment, nu a avut parte de adversare de calibru, astfel că meciul din semifinale cu Elina Svitolina ar putea fi o încercare destul de dificilă.

"Din ce am văzut până acum, pot spune ca Simona ar trebui să aibă un meci lejer. Halep este mai bună la orice capitol, astfel că Svitolina va trebui sa fie creativă. Svitolina este ajutată de iubitul ei, Gael Monfils, care cred că are o anumită influenţă în schimbarea ei jocului ei. Am văzut că urcă mai mult la fileu şi asta este 100% influenţa lui Gael.

Simona joacă foarte bine, dar am un singur semn de îngrijorare: faptul că nu a întâlnit adversare puternice până acum. Oricum, Halep este mai liberă, mai inventivă, am observat schimbări în atitudinea ei. Poate să câştige Wimbledon, mai ales ca Serena are 38 de ani", a spus Wilander la EuroSport.

Calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon este o performanţă remarcabilă pentru Simona Halep. Iarba nu este suprafaţa ei preferată, dar totuşi a ajuns în primele 4 sportive la Marele Şlem. Istoric, Simona a mai reuşit o singură dată să atingă penultimul act, în 2014, când era eliminată după un meci spectaculos de Eugenie Bouchard.

Precedentele cele mai bune performanţe au fost atinse în 2016 şi 2017, sferturi de finală. Meciurile reuşite în acest an, coroborate cu rezultatele, eliminările şi prestaţiile adversarelor, nu tocmai bune, pot însemna pentru Simona Halep al doilea turneu de Mare Şlem din carieră. Românca a rămas cel mai bine clasat cap de serie la All Englad Club. Românca şi-a asigurat 662.000 de euro pentru calificarea în semifinalele de la Wimbledon. Dacă se va califica în finală va lua 1.322.937 de euro. Suma se dublează dacă va triumfa în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici