Sepp Blatter a fost audiat de Comisia de Apel de la FIFA, în legătură cu acuzaţiile de corupţie

Sepp Blatter (79 de ani) a fost prezent, marţi, la sediul FIFA, din Zurich, la audierile în cazul apelui împotriva deciziei de suspendare pe o perioadă de opt ani, după ce ar fi aprobat o plată ilicită de 1,8 milioane de euro, către Michel Platini (60 de ani), în 2011.

362 afișări
Imaginea articolului Sepp Blatter a fost audiat de Comisia de Apel de la FIFA, în legătură cu acuzaţiile de corupţie

Sepp Blatter a fost audiat de Comisia de Apel de la FIFA, în legătură cu acuzaţiile de corupţie

Suspendat pe o perioadă de opt ani, Sepp Blatter s-a prezentat în faţa Comisiei de Apel a FIFA, pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

Sepp Blatter nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor, spre deosebire de Michel Platini, care a spus, luni, în afara sediului FIFA, că se luptă împotriva nedreptăţilor, nu pentru viitorul lui.

Cei doi sunt acuzaţi de corupţie, conflict de interese şi lipsă de loialitate faţă de FIFA, după ce, în februarie 2011, francezul ar fi primit, cu acordul lui Blatter, 1,8 milioane de euro, din partea forului mondial. Sincronizarea plăţii făcute către Platini a ridicat suspiciuni, deoarece se făcea în timpul campaniei pentru ocuparea postului de preşedinte al FIFA, moment în care, federaţiile europene erau încurajate de UEFA să-l susţină pe Sepp Blatter. Însă, cei doi au susţinut că aveau un acord verbal pentru o plată suplimentară pe care fostul internaţional francez urma să o primească, pentru servicii în calitate de consilier al lui Blatter, în perioada 1999-2002 şi că plata nu ar avea nici o legătură cu desfăşurarea campaniei menţionate.

Blatter şi Platini au susţinut, săptămâna trecută, că se aşteaptă ca apelurile lor să fie respinse de FIFA, caz în care se vor adresa Curţii de Arbitraj Sportiv. De asemenea, decizia de suspendare pe o perioadă de opt ani a fost atacată şi de reprezentanţii FIFA, care au cerut o suspendare pe viaţă pentru cei doi, în caz că acuzaţiile se vor dovedi adevărate.

Michael Lauber, procurorul general al Elveţiei, a deschis un caz împotriva lui Blatter, pentru înstrăinarea fondurilor FIFA, şi a făcut o nouă legătură cu faptul că preşedintele suspendat al FIFA a semnat un contract pentru drepturi subevaluate de televizare, în favoarea lui Jack Warner, un fost vice-preşedinte al federaţiei internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici