Serbia, în premieră campioană europeană la baschet feminin

Naţionala de baschet feminin a Serbiei este noua campioană europeană, după ce a învins, duminică seară, reprezentativa Franţei, cu scorul de 76-68 (33-32), în finala Campionatului European, care a fost găzduit în premieră de Ungaria şi România.

160 afișări
Imaginea articolului Serbia, în premieră campioană europeană la baschet feminin

Serbia, în premieră campioană europeană la baschet feminin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medalia de bronz europeană a fost cucerită, tot duminică, de campioana europeană din 2013 Spania, care a învins Belarus, cu scorul de 78-54.

Naţionala de baschet feminin a României a ratat calificarea în grupele principale ale Campionatului European, găzduit de ţara noastră şi Ungaria, cu patru înfrângeri acumulate în grupa A preliminară: 71-82 cu Cehia, 61-79 cu Muntenegru, 71-78 cu Ucraina, 67-76 cu Franţa.

România a găzduit grupele preliminare A şi B, după care competiţia s-a mutat în Ungaria, unde au avut loc şi meciurile din grupele preliminare C şi D şi unde au fost programate şi fazele superioare ale competiţiei.

Campionatul European din 2017 va avea loc în Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici