Serena Williams, în finala Australian Open. Ar putea câştiga al şaselea titlu la Melbourne

Jucătoarea americană Serena Williams, numărul 1 WTA, s-a calificat, joi, în finala turneului Australian Open, în care o va întâlni pe sportiva rusă Maria Şarapova, locul 2 mondial.

815 afișări
Imaginea articolului Serena Williams, în finala Australian Open. Ar putea câştiga al şaselea titlu la Melbourne

Serena Williams, în finala Australian Open. Ar putea câştiga al şaselea titlu la Melbourne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Williams a învins-o în semifinale pe compatrioata sa Madison Keys, scor 7-6 (5), 6-2.

Pentru Serena Williams finala de sâmbătă va fi a 23-a la un turneu de Grand Slam şi a şasea la Melbourne. Americanca a câştigat ediţiile din 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010.

Williams şi Şarapova au mai fost adversare de 18 ori, iar jucătoarea americană a câştigat 16 din aceste confruntări. Şarapova s-a impus în faţa lui Williams doar de două ori, în 2004.

Serena Williams are şansa de a câştiga al 19-lea titlu de Grand Slam.

Datorită victoriei din semifinala cu Madison Keys, Serena Williams şi-a asigurat menţinerea pe primul loc în clasamentul mondial, indiferent de rezultatul din finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici