Serena Williams: Maria Şarapova a dat dovadă de curaj când a recunoscut testul antidoping pozitiv

Serena Williams, cea mai bună tenismenă din lume la ora actuală, a declarat, marţi, că Maria Şarapova a dat dovadă de curaj atunci când a recunoscut testul antidoping pozitiv, informează BBC.

1654 afișări
Imaginea articolului Serena Williams: Maria Şarapova a dat dovadă de curaj când a recunoscut testul antidoping pozitiv

Serena Williams: Maria Şarapova a dat dovadă de curaj când a recunoscut testul antidoping pozitiv

"Cred că toată lumea a fost surprinsă şi şocată de anunţul Mariei, dar, în acelaşi timp, cred că cei mai mulţi oameni s-au bucurat că ea a fost foarte onestă şi a dat dovadă de curaj, prin faptul că a recunoscut ce a făcut şi faptul că a neglijat acea lista cu substanţele interzise, de la sfârşitul anului. Sper într-un deznodământ cât mai bun pentru toată lumea în această situaţie", a declarat Serena, potrivit BBC.

Tenismena Maria Şarapova a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă la Los Angeles, că a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016. Rusoaica în vârstă de 28 de ani a fost testată pozitiv cu Meldonium, o substanţă care i-a fost administrat Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. "Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă.", a declarat Şarapova.

Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) , începând cu 12 martie, până la determinarea cauzei. Şarapova a precizat că nu ştia faptul că Meldonium este o substanţă interzisă.

Sportiva din Rusia ar putea fi suspendată pe o durată între 6 luni şi 4 ani. Fostul şef al departamentului antidoping din Marea Britanie, Michele Verroken, a declarat că suspendarea ar putea fi mai scurtă, dacă Sharapova poate dovedi că trebuia să ia Meldonium din motive medicale. Verroken a declarat pentru BBC: "Provocarea cu care se confruntă Maria Sharapova şi echipa ei este de a prezenta dovada diagnosticului, faptul că ea are o afecţiune care a necesitat prescrierea acestui tratament."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici